luni, martie 18, 2013

Inceput de post si idei pentru pranzul la pachet

Astazi a inceput Postul Mare si primul pas e sa ne rugam lui Dumnezeu ca sa ne ajute in aceasta calatorie atat trupeasca, cat si duhovniceasca :

RUGĂCIUNE LA ÎNCEPUTUL POSTULUI MARE

Nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare, departe, Dumnezeul nostru, Care ai rânduit prin Legea cea veche şi prin cea nouă aceste zile de post la care ne-ai învrednicit să ajungem, de la Tine cerem şi Ţie ne rugăm: 
întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim cu înţelepciune, spre slava numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, pentru omorârea patimilor şi stârpirea a tot păcatul, ca prin pocăinţă împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta în toate zilele noastre.
 Că Ţie Ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă Îţi înălţăm, deopotrivă şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului, bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!


La 'meniul saptamanii' Melly m-a intrebat daca n-am ceva idei pentru pachetul de pranz de la servici. Intradevar, sa pregatesti ceva de post pentru luat la pachet poate solicita creativitatea.
O sursa buna de inspiratie este situl Vegan Lunch Box. Au retete si imagini, iar daca dati o cautare pe google dupa "vegan lunch box" veti gasi foarte multe idei bune .
Un alt site foarte util este Laptop Lunchbox- galeria de imagini este extrem de bogata




 Va doresc post usor si cu folos!

Irina