luni, ianuarie 27, 2014

Simplitate in 2014 {Saptamana 5} : camera copiilor

Camera copiilor a fost prima pe lista mea de simplificare si debarasare, fiindca nu stiu cum se face dar acolo se aduna mereu foarte multe haine, jucarii, carti si hartii.

© Dulce Casa

Am inceput cu hainele- am golit toate dulapurile si sertarele in mijlocul camerei, si am luat la mana fiecare hainuta. Am pus deoparte toate hainele uzate, prea mici sau care nu sunt practice, si am pastrat strictul necesar pentru fiecare, astfel incat fiecare sa nu aiba mai mult de un sertar cu haine (rochitele, ciorapii si lenjeria le-am pus separat).
Jucariile- toate plusurile si papusile au intrat intr-un sac cu destinatia camara.Daca in perioada urmatoare nu intreaba nimeni de o anume jucarie, le fac disparute de tot :)
Am pastrat jocurile de lego si puzzle pe care le folosesc mai des (si care nu sunt prea multe, din fericire).
Cartile - am separat cartile de citit de cartile de colorat si de activitati, si le-am pus in doua cosuri . Aceastea reprezinta doar o mica parte din biblioteca lor, avem foarte multe carti pentru copii- cu siguranta nu voi mai cumpara altele prea curand. Am lasat in camera lor doar cartile de colorat, pe cele de citit le-am pus in living, ca sa le pot supraveghea. Cartile lasate in camera lor ajungeau gramada pe jos, niciodata nu erau tinute in ordine, asa ca solutia asta mi se pare mai buna.

© Dulce Casa

Caiete, manuale, rechizite- fiecare copil are sertarul lui cu lucruri de scoala.Am aruncat toate caietele vechi, tot felul de fise, teste, etc. si am pastrat doar ce se foloste in prezent. Manualele din anii trecuti le-am pus separat. 

© Dulce Casa
Acum cativa ani, coplesita de multimea de carti, jucarii si haine ale copiilor am luat hotararea sa cumpar doar strictul necesar in materie de haine, iar in loc de jucarii - consumabile cu ajutorul carora sa-si dezvolte creativitatea (plastilina, acuarele, lipici, hartie). Acum am vazut beneficiul acestei decizii- desi am avut cateva jucarii la care putem renunta, totusi nu au fost multe; la fel si cu hainele. In schimb am gasit tot felul de creatii- desene, colaje, figurine de plastilina, casute de papusi din hartie, cu personaje decupate, toate realizate fara sugestiile sau sprijinul meu.
In plus isi doresc sa invete sa croseteze, sa croitoreasca si sa gateasca, ceea ce ma bucura foarte mult. 


Voi cum procedati cu lucrurile copiilor?mai este loc in casa pentru ele,sau deja aveti nevoie de extra-spatiu? :)

Irina