vineri, februarie 08, 2019

Cum te relaxezi?

Zilele acestea mi-am adus aminte cu drag de perioada in care eram eleva si aveam orele de ,,atelier,, :). Acestea se tineau intr-o sala speciala, din care imi amintesc  partea de bucatarie si masa mare, la care ne asezam toate fetele din clasa si lucram la proiectele noastre. Aceste ore de atelier mi-au deschis gustul pentru gospodarie si lucru de mana, si am invatat foarte multe atunci.
Chiar este pacat ca in scoli nu mai exista nici sala dedicata, nici materia respectiva.Mai e de mirare ca generatia actuala este asa neindemanatica, lipsita de simt practic si nu stie sa se relaxeze decat butonand la calculator/telefon? 


Se face atata caz de dezvoltarea creativitatii, dar copiii nu invata in scoala deprinderile practice de baza, necesare pentru a deveni creativi mai tarziu.
Pentru mine lucrul de mana a fost intotdeauna modalitatea ideala de a ma relaxa.Planificarea unui nou proiect, alegerea si achizitionarea materialelor, placerea de a descoperi noi texturi si de a te bucura de culori, satisfactia de a vedea ceva frumos realizat de tine sunt numai cateva din trairile pe care lucrul de mana le ofera :).


Viata moderna e asa de stresanta si agitata, asa ca poate avem nevoie mai mult ca oricand de gura de aer proaspat pe care lucrul de mana ne-o ofera.Cand ma asez pe canapea, imi iau andrelele sau croseta si ochiurile se insira unul cate unul am un profund sentiment de liniste si pace.


De-a lungul timpului am invatat ca, daca doresc sa ma bucur la maxim de timpul petrecut lucrand, e bine sa-mi procur materiale de calitate. Chiar daca ele sunt un pic mai scumpe, investitia merita, deoarece atat usurinta si placerea de a lucra sunt mai mari, dar si rezultatul e deosebit si va trece testul timpului si al spalarilor repetate :)


Voi cum va relaxati dupa o saptamana grea si stresanta de lucru?

Irina