vineri, februarie 22, 2019

Cine ne trage in jos?

Ma bucur ca articolul anterior a starnit multe comentarii, si sper ca v- a pus pe ganduri in sensul bun.
De multe ori ma uit in viata mea, sau a celor din jur, sau a copiilor cu care lucrez si ma  intreb: cine ne trage in jos? scuze se gasesc cu duiumul: nu pot, n-am timp, n-am mijloace, n-am bani, sunt batran, sunt tanar, sunt femeie 😁...si lista poate continua la nesfarsit.Ne sabotam singuri si nu avem reusitele de care suntem cu adevarat capabili sau nu ne traim visele dragi inimii noastre.
As vrea sa va recomand cateva filme, care mie mi-au placut foarte mult, realizate dupa povesti de viata adevarate, in care protagonistii nu s- au lasat opriti de ce nu aveau :), ci au ajuns unde si-au dorit.


COOL RUNNINGS 1993
Este o comedie bazata pe fapte reale, prezentand debutul la bob al echipei jamaicane de la Jocurile Olimpice de iarna din 1988, Canada.Echipa jamaicana se califica, in ciuda faptului ca sportivii respectivi nu vazusera in viata lor sanii sau zapada :).

Imagini pentru cool runnings


EDDIE THE EAGLE 2016
Filmul prezinta povestea de viata a lui Eddie Edwards, primul castigator britanic al Jocurilor Olimpice la sarituri cu schiurile.


THE CLIMB(L'ascension) 2017
Un film fooarte simpatic , despre aventura lui Nadir Dendoune,un tanar din suburbii, fara nici o experienta sportiva sau de catarare, care ajunge sa cucereasca Everestul.



A BRILLIANT YOUNG MIND 2014Un film impresionant, despre dorinta unui baiat cu autism de a ajunge la Olimpiada Internationala de Matematica.



PELE , BIRTH OF A LEGEND 2016
este vorba de viata marelui fotbalist, cum s-a ridicat dintr-o saracie crunta si a ajuns unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii



GOAL!THE DREAM BEGINS 2005
tot despre un fotbalist foarte cunoscut, filmul ilustreaza foarte bine mentalitatea de saracie (tatal baiatului, care se teme de orice risc si nu sprijina deloc visele fiului, acestea fiind irealizabile, dupa gandirea lui) si mentalitatea de succes, de reusita (fotbalistul, care are incredere in visul sau) si, atunci cand lucrurile par fara speranta, alte usi i se deschid in mod miraculos



 Uitasem sa va spun de AKEELAH AND THE BEE 2006
un film absolut superb, despre o fetita care  reuseste sa-si depaseasca obstacolele mentale si conditia materiala, ajungand sa castige  un concurs la care participau copii bogati(material), care invatau la scoli scumpe si aveau parte de cea mai buna pregatire . Filmul arata si importanta antrenorului - a celui care te pregateste in primul rand psihologic pentru reusita.Cum ziceam, cine ne trage in jos...doar noi, fiindca nu credem ca putem sau ca meritam.




Ati vazut vreunul din filmele de mai sus?Ce filme interesante si motivationale, care v-au placut, ati putea recomanda?



Irina