duminică, decembrie 08, 2019

Jurnalul unei femei simple { 2019 : s.49/52 }



jurnalul meu1
 PENTRU ASTAZI... 
Duminica , 8 decembrie 2019


♥ AFARA...
 s- a mai incalzit fata de ieri, sunt in jur de 10 grade acum -la ora 15 :).Ieri dimineata erau - 4 grade, cred si afara era feeric, chiciura peste tot.Azi  se incalzeste, iar si cerul e senin.


dulce casa 1

  MA GANDESC... 
ca a trecut aproape o luna de cand n-am mai postat jurnalul!Imi pare rau ca n-am scris saptamanal, e frumos sa rasfoiesc jurnalele din urma si sa-mi amintesc de una - alta. In orice caz, anul acesta am scris mai mult pe blog fata de anul precedent si ma bucur. Exercitiul acesta al scrisului, al jurnalului si al pastrarii de amintiri imi face bine.
In ultima perioada m-am simtit trista, suparata, deprimata sau revoltata de multe lucruri care se intampla in jur. M-am hotarat ca de-acum sa ignor tot ce nu  pot schimba si sa fac Romania cat pot de buna pe acolo pe unde trec - adica in casa mea , la serviciu  si la vot  :).Cred in Romania si in romani, cred ca si aici poate fi bine, daca noi vom fi ai buni unii cu altii.
Meditand la starea mea sufleteasca, mi-am amintit de scrierile lui Larchet, unde, printre altele, vorbeste si de depresie, de tristete si de deznadejde :

Parintii spun ca diavolii isi au si ei partea lor de lu­crare in nasterea, dezvoltarea si staruirea tristetii. Triste­tea sufletului este de altfel unul dintre efectele imediate ale lucrarii diavolesti. Putem spune si invers, ca orice sta­re de tristete a sufletului este intotdeauna semnul unei lucrari dracesti, de mai mare sau mai mica amploare.

Chiar daca evenimentele exterioare pot isca si motiva tristetea, trebuie sa subliniem ca in realitate nu ele sunt adevarata ei pricina; sunt numai prilejuri, nu cauza, care se afla numai si numai in sufletul omului, mai precis in atitudinea pe care o are fata de evenimentele exterioare, ca si fata de sine insusi. Chiar atunci cand demonii sunt cei care isca si intretin starea de tristete, ei pot sa faca lucrul acesta pentru ca afla in suflet un teren favorabil si benefìciaza de o anumita participare – mai mult sau mai putin constienta – a vointei omului. Adesea tristetea e in suflet mai inainte de a se repezi diavolii asupra lui, ei nefacand altceva decat sa sporeasca patima.
Jean-Claude Larchet, Inconstientul spiritual sau Adancul nestiut al inimii, Editura Sophia, Bucuresti, 2009


Ca si crestini nu trebuie sa primim depresia si tristetea in viata noastra , ci trebuie s-o recunoastem ca pe o stare patimasa, sa vedem care sunt cauzele, sa ne spovedim si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu in rugaciune.


 SUNT RECUNOSCATOARE...

pentru linistea din casa :)).E unul din foarte rarele momente cand sunt toti plecati si sunt singura :))


 IMI PLAC...

diminetile geroase, cu chiciura si ceata :)

dulce casa 3

dulce casa 4



♥ CE MAI GATESC... 
Pentru azi avem un bors de cartofi si sarmalute de post, cu ciuperci.Si peste marinat cu stafide, dupa reteta asta , care e categoric una din preferatele mele :).


 CE MAI MESTERESC/CREEZ...  
lucrez la un proiect despre care am mai vorbit aici pe blog - casuta papusilor barbie  :). Acum fac lenjerie pentru patul lor, vreau sa fac si o paturica crosetata sau tricotata, cu pernute si tot ce mai trebuie :).Si sa le fac papusilor pijamale :).O sa postez fotografii cand va fi totul gata :).
 Supriza de Craciun pentru fete va fi o casuta pentru papusi in care sa poata pune mobila si tot.Am in minte ceva de genul asta :

casuta papusi 


Va fi un proiect tata- fiica :), adica tatal meu o sa ma ajute :).
Am scos din cutie vechea mea masina de cusut, nici n-o mai strang, o las pe birou ca sa o am la indemana.In copilarie si adolescenta imi placea mult sa cos, in special pentru papusi, si acum mi-a revenit cheful, cand vad ce mult se bucura fetele mai mici de aceste lucrusoare.E si pacat sa nu profit de aceste timpuri practic de aur, cand gasesti idei si materiale la tot pasul. In copilaria mea improvizam cu foarte putin. Copiii de azi au de toate si de aceea creativitatea lor e redusa.Se bate mult moneda pe creativitate in ziua de azi, dar creativitatea se dezvolta mai bine in lipsa, nu in belsug :)), fiindca esti nevoit sa faci fata cumva la ceea ce nu ai.


 CE  ASCULT...

evident colinde :)



 ♥ CITESC...

Inalta chemare a femeii, Elisabeth George
SURSA libraria Stephanus


♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE
  • sa fac meniul pentru sarbatori si lista de cumparaturi
  • sa fac toate cumparaturile - mancare, cadouri, etc.
  • sa pun pachete la posta
  • sa facem bradul 
  • sa facem casuta pentru papusi
  • sa traiesc cu bucurie :) 
  • sa merg la moastele Sf. Spiridon joi, cand e ziua lui

  UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...




Imagini pentru joy to the world"
,,Să cauți în fiecare zi cât mai multe motive de bucurie și recunoștință și să mulțumești pentru ele Domnului și oamenilor. Când ne bucurăm și mulțumim creierul nostru produce substanțe de viață dătătoare și repară celula nervoasă.,,

Maica Siluana 


♥ O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...
 
toamna inca nu vrea sa plece :) 

1
2

3

4

5

6
7


Va doresc o zi minunata si multumesc pentru vizita!
 Irina

 Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.