joi, decembrie 26, 2019

Jurnal de Craciun

imagine ilustratie susane wheeler


Sper ca va bucurati de un Craciun linistit, cu pace si cu binecuvantare alaturi de cei dragi!Dupa atata osteneala, vine si timpul bucuriei :).
 De multe ori punem singure presiune asupra noastra, in dorinta de a avea Sarbatorile perfecte, cu decoratii impecabile, cu mese bogate si cu cadouri frumos impachetate. Dar...traim intr-o lume departe de a fi perfecta...Ne dorim Sarbatori cu pace si obtinem haos si stres, ne dorim bucurie ,dar primim carteli si nemultumire, ne dorim iubire, dar primim conflicte si respingere...
Dar sa nu ne descurajam, nici Domnul Iisus nu s-a nascut in imprejurari perfecte, din contra.Povestea Nasterii ne arata ca inima noastra se poate bucura in mijlocul circumstantelor imperfecte, deoarece Dumnezeu a coborat printre noi, ca sa ne dea tot ceea ce lumea nu ne poate oferi.

Si Craciunul nostru a fost departe de perfectiune :) - am facut (iar) cumparaturile pe ultima suta de metri, cadourile au fost puse in pungi obisnuite :)), meniul a fost unul banal , bradul a fost de micut, de plastic :))  si n-am avut pulovere asortate, cu motive de Craciun (desi mi-as fi dorit:)) ).De vreme nu comentez, mie imi place ca e cald, ca nu consuma centrala :)).

Cum spuneam, anul acesta bradutul a fost unul micut, ecologic :)), ca sa nu ocupe mult loc si sa-l tinem mai mult timp. Cele mici l-au decorat, am cumparat doua seturi de globuri micute, erau la reducere in Metro :)
imagini -brad-2019

La gatit am trisat masiv :)), am folosit legume gata curatate si taiate, cumparate din magazin, iar sarmalele erau la congelator, facute mai demult de mama :)), dar, chiar si asa, mi-a luat o zi intreaga sa gatesc.

imagine-salata-boeuf

Mi-a luat mult timp sa fac tortul, din cauza lipsei de exercitiu :)), dar a iesit foarte bun :).Mi-am propus de mai mult timp  sa fac cate un desert festiv in fiecare duminica, dar nu m-am mobilizat, poate in 2020 o sa fiu mai energica la capitolul asta :).Tortul are blat cu migdale si crema e cu nuca de cocos.

imagine-masa-de-craciun2

Anul asta am folosit pentru prima oara decoratiunile cu Mos Craciun, desi le-am cumparat de nu stiu cand. Se vede ca n-am mai pus de mult o masa festiva, ca am asezat tacamurile exact pe dos :)). Si nici sa fac fotografii cu aparatul parca nu mai stiu, de cand tot folosesc telefonul la poze.
imagine-masa-de-craciun1

Afara a fost cald, frumos, dar presimt ca in 2-3 saptamani o sa ne luptam cu nametii :)), ca asa a fost de multe ori.Imi amintesc ca in 2015, de Craciun, trandafirii din gradina erau inca infloriti si era plin de lume prin parcuri. Si daca ma uit aici pe blog, la Craciunul din 2014, vad ca a fost la fel, peste 10 grade.

imagine- craciun

Craciunul nostru n-a fost unul ca din reviste, dar a fost cu colinde cantate de copiii nostri si de cei ai vecinilor, un Craciun cu cei dragi si cu bucurii simple.Eu una ma declar foarte multumita :).
Va doresc si voua,  in continuare, un Craciun binecuvantat si Sarbatori cu bine!

Irina