duminică, iunie 28, 2020

Jurnalul saptamanii { 2020: s.26/53 }

jurnal dulce casa
♥ PENTRU SAPTAMANA...
  • 26 din 53
  • 22-28 iunie  2020

 ♥ VREMEA...
gata cu ploile, a venit canicula.Afara sunt 32 de grade, pamantul deja e uscat, nici nu se cunoaste ca a plouat.




 ♥ MA GANDESC ...
  • la pandemia asta care nu se mai termina.A inceput sa creasca iar numarul zilnic de cazuri, in special in centrul si sudul tarii. La mare aglomeratia a fost maxima si cu siguranta va fi si mai si, avand in vedere temperaturile care s-au anuntat saptamana viitoare. Noi incercam in continuare sa evitam aglomeratia si sa respectam masurile de protectie,a e dificil. Cred ca ar fi mai bine daca toata lumea ar fi atenta, dar asta e, nu tine doar de noi.
  • ca mi-e dor de mare :))
  • la romanele din literatura romana, care sunt asa de frumoase.M-am uitat pe lista de lecturi pentru clasa a IX a, la tema ,,adolescenta,, recomanda Sallinger - ,,De veghe in lanul de secara,,.Mi se pare cam nepotrivit pentru varsta lor, tin minte ca l-am citit pe cand eram in facultate si tot mi-a lasat o impresie neplacuta.Bine ca e la alegere cu ,,Romanul adolescentului miop,, a lui Eliade, care e mai educativ din multe puncte de vedere.Si ,,Cismigiu&comp,,  mi se pare foarte potrivit.Oricum, la ce bogatie literara avem, recomandarile din scoala mi se par pur si simplu sarace si multe dintre ele - neadaptate varstei.

♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
copilaria mea, care a fost tare frumoasa :)


♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT...
saptamana aceasta...a fost ca am reusit sa ne imbracam in ie pe 24 iunie :)


♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ.. 
absolut nimic, cred ca am cusut un randulet la ie si atat.


♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE...
cu harul si cu voia lui Dumnezeu :)  

  • sa fac un program de vacanta
  • sa termin curatenia din magazie 
  • sa termin ce mai am de facut pentru serviciu
  • s-o inscriu pe Ale la gradinita 

♥ UN CITAT PREFERAT...

,,Un părinte spunea : – Astăzi călugării se mântuiesc numai prin ispite, pentru că nu au virtuţi. Cei ce îndură ispitele vor fi printre părinţii care au luptat din greu ca să câştige virtuţi. Răbdarea ispitelor fără cârtire este egală cu rugăciunea. Satana nu va ispiti o persoană mai mult decât îi dă voie Dumnezeu. Duşmanul încearcă cu vicleşuguri să slăbească conştiinţa şi să-l facă să deznădăjduiască şi să renunţe, sau să se laude, să fie arogant pentru o sfinţenie care nu există. Cursele şi meşteşugurile diavolului sunt multe. Pe cei ce doresc mântuirea îi atacă puternic. I-am spus lui satan : «Fă ce vrei cu mine ! Nu vei ajunge nicăieri. Am un părinte duhovnicesc şi mă împărtăşesc cu Sfintele Taine. Ce poţi face împotriva acestor lucruri, chiar cu vicleniile tale ?». Şi el a adăugat : – O, câte ispite n-am primit de la el şi cât de mult a încercat să mă păcălească ! Am trecut multe ispite, dar în cele din urmă m-am hotărât să stau aici şi să le rabd, dându-mi seama că nicăieri nu poţi evita ispitele. Dacă vrei ca duşmanul să nu te lupte, tot ceea ce trebuie să faci e să mănânci, să bei, să dormi şi să faci orice doreşti. Atunci diavolul nu te va mai tulbura cu ispite sau cu probleme. El e ca un câine. Nu-l deranjezi pe diavol şi stă liniştit. Îl deranjezi, se aruncă la tine şi te muşcă. O persoană ar trebui să aibă un îndrumător experimentat, un duhovnic pe care să-l respecte, pentru că respectul cuprinde smerenia.,,

Patericul atonit


  ♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...


Va doresc o saptamana minunata si multumesc pentru vizita!
Irina


!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.