vineri, iulie 31, 2020

Inceput de post



Azi a inceput postul Adormirii Maicii Domnului, inca o ocazie pentru noi sa ne gandim mai mult la Dumnezeu, la suflet, sa ne dezlipim macar putin de cele lumesti si trecatoare.

Dupa tipic luni, miercuri si vineri se ajuneaza pana la orele 15, dupa care se poate consuma mancare negatita. Marti si joi se consuma gatit, dar fara ulei, iar sambata si duminica avem dezlegare la ulei si la vin. Pe 6 august (sarbatoarea Schimbarii la Fata ) se dezleaga la peste, ulei si vin. Dar postul se ,,personalizeaza,, :) cu ajutorul duhovnicului.
Eu bine sa ne straduim sa tinem post, cat de putin, fiindca orice jertfa, cat de mica, este primita de Dumnezeu.Si sa unim intotdeauna postul cu rugaciunea :).




Eu ma gandesc sa citesc mai des Acatistul Adormirii Maicii Domnului si Paraclisul.Chiar mi-a atras atentia condacul 1 din Acatistul Adormirii, parca e potrivit in aceasta perioada (si nu numai) :

Celei alese dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu, Împărătesei, celei ce te sui de la pământ la cer, cântare cu cucernicie, pentru preacinstita ta adormire, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu.
 Iar tu, ca ceea ce ai biruinţă peste moarte, de toate întâmplările aducătoare de moarte ne păzeşte pe noi, ca să-ţi cântăm: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, care întru adormirea ta nu ne laşi pe noi!

si condacul 7 e foarte frumos si plin de promisiuni si de nadejde :

Pe toţi cei ce vor să intre cu credinţă în sfânta ta biserică, Născătoare de Dumnezeu, pururea îi miluieşti, iar pe cei ce te măresc, de toate asupririle şi supărările îi izbăveşti
Pentru aceea, şi binecredinciosului nostru popor, care pururea te fericeşte, învingere asupra potrivnicului îi dăruieşte şi toate cele de mântuire ne dă nouă, care ne rugăm ţie, cântând: Aliluia!


Ca fiecare crestin, si eu am simtit de multe ori ajutorul grabnic al Maicii Domnului!de aceea vreau s-O cinstesc si sa tin, dupa puteri, postul inchinat Ei.

Va doresc post binecuvantat si cu folos!

 

   Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.