vineri, aprilie 01, 2022

Bine ai venit, Aprilie!




Aprilie, bine ai venit!

A trecut si luna martie, nu stiu cand am ajuns in Aprilie, parca ieri cantam colinde si impodobeam bradul, si iata ca in curand vom ciocni oua de Pasti :).Multumim lui Dumnezeu pentru toate!

Am avut un martie destul de incarcat, pe langa treburile obisnuite am inceput sa fac o gradina destul de maricica.Ceva ce n-am mai facut din 2014, fiindca pentru gradinarit iti trebuie putere fizica si timp.Cel mai prost am stat cu timpul in ultimii ani :), si nici la putere fizica nu prea am cu ce sa ma laud :)).Dar, cum copiii au mai crescut si se mai pot descurca si fara mine, iar preturile la alimente sunt ceva de groaza, m-am gandit ca e timpul sa mai bag o fisa :)), poate am mai mult succes de data asta.

Pana acum am facut cateva straturi pe care am semanat ceapa, salata, ridichi, sfecla, patrunjel, marar, morcovi, kale si am pus cateva cuiburi de cartofi.Ceapa, ridichile si salata incep sa rasara deja, si sunt foarte incantata :).

Finalul de martie a fost foarte calduros si placut, doar ca e o seceta ingrozitoare, pamantul e foarte uscat.Dar, cu scumpirile de la gaze si curent electric, m-am bucurat ca am putut sa inchid centrala deja.Si sper sa fie cald in continuare, ca am foarte multa treaba :)).


Sarbatorile lunii

11 Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica

23 Sf. Mucenic Gheorghe
18-23 Saptamana Mare

24, 25, 26 Sfintele Pasti

29 Izvorul Tamaduirii


 



Duminicile lunii

4 D Duminica Sf. Ioan Scararul


10 D Duminica Sf. Maria Egipteanca


17 D Duminica Floriilor

24 D Invierea Domnului, Sf. Pasti


Culoarea lunii

galben

Culoarea galbena este asociata cu spiritualitate, îndrumare , luminozitate, lumină solară, fericire, voioșie, optimism, speranță, energie, intuiție , oportunitate, agerime a minții, conștientizare ințelepciune, inteligență


Pentru cei mai mulți dintre oameni, culoarea galbenă este una a fericirii. În general, ea energizează, alină depresiile, îmbunătățește memoria și stimulează apetitul.


Cuvantul lunii





ENERGÍE, energii, s. f. 1. Capacitate a unui sistem (fizic) de a efectua lucru mecanic la trecerea dintr-o stare dată în altă stare. 2. Forță, putere, tărie, vigoare, capacitate de a acționa. ♦ Fermitate, hotărâre în atitudini, în acțiuni.


Intentiile lunii

progres, nu perfectiune

 


 

Provocarile lunii

  • decoratiuni de Pasti
  • curatenie in casa si in curte
  • crafturi cu specific pascal
  • gradinarit

 

Citatul lunii


Idei pentru aprilie

  • fa plimbari in natura
  • fa curatenie in suflet si in casa
  • pregateste un cos pentru Paste
  • mergi la un picnic/fa gratar afara
  • planteaza o gradina - macar una de balcon
  • viziteaza un targ de producatori
  • mergi la Denii, la Inviere

 

Va doresc un aprilie cu spor si  bucurie!

 

sursa imaginilor :pinterest.com