miercuri, mai 11, 2022

Cumparaturi eco :)



Dupa cum va spuneam la inceputul lunii, intentionez ca de acum incolo sa fiu mai atenta la produsele pe care le folosim in casa, astfel incat sa scadem cat mai mult utilizarea de chimicale daunatoare.

De obicei pretul produselor eco e mai mare decat al celor normale, dar acum am proftat de niste reduceri pentru a cumpara una alta.Cumparaturile sunt facute de la Mega Image.

Am gasit un sapun lichid, produs romanesc : ,,Casa frumoasa". Fara coloranti si fara parfum, pentru care exista de cumparat punguta pentru reumplere. Am vazut ca au  detergent de vase si detergent eco in aceeasi gama.Ambalajul nu e de sticla, e de plastic, ceea ce nu e prea eco :)), dar poate fi refolosit si nu se sparge, ceea ce mi se pare un plus.



Sampon si masca de par ,,Avenil,, , fabricate in Italia . Samponul e cu ovaz si musetel, nu contine parabeni si silicon, iar pretul este foarte bun.Masca are ovaz, ulei de argan si vitamina E.Le-am folosit deja de cateva ori si sunt foarte  multumita, chiar nu ma asteptam.Sunt produse foarte blande cu parul, il lasa moale si matasos si nu il degreseaza prea tare. Am vazut ca la Farmacia Bebe Tei pretul e mai mic decat la Mega, data viitoare o sa cumpar de acolo.



Pentru gospodarie am cumparat detergent de vase de doua feluri, detergent de rufe, balsam de rufe si detergent de wc.Detergentul de rufe era la jumatate de pret, altfel nu il cumparam, deoarece mi s-a parut destul de scump, si la noi se spala cantitati serioase  :).Detergentul de la Sano - o sa-l folosesc pentru retete de curatare facute in casa, in amestec cu otet alb si cu bicarbonat.De balsamul de rufe sunt foarte multumita, imi place ca are un parfum discret.Nu sunt produse  naturale in totalitate, dar au un impact negativ  redus asupra mediului, fiind mai putin concentrate..Pentru mine acesta este un prim pas, pana voi trece pe produse  facute in casa, pe cat posibil.Deocamdata adun informatii :).