duminică, noiembrie 13, 2022

Blogonoiembrie 2022 : ziua 7

 

 

VERSETUL ZILEI...DE AZI

să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul (...) mulţumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.El ne-a izbăvit de sub puterea  întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui

Coloseni 1 :12-14 

 

VREMEA ... AZI


A fost o zi frumoasa, cu temparaturi placute la pranz, dar noaptea e tot mai rece.A plouat un pic vineri si atat, sper sa mai vina zile cu ploaie.


GANDURILE ZILEI 

Cat pe ce sa ratez si postarea zilei de azi, vineri si sambata am avut diverse pe cap si n-am mai deschis calculatorul si de pe telefon nu imi place sa scriu.

 M-a intristat mult zilele acestea scandalul referitor la parintele Calistrat, care mie imi este foarte drag si de multe ori cuvintele lui uneori sugubete, dar pline de duh, mi-au redat nadejdea in Dumnezeu si buna dispozitie.De altfel, in ultima vreme, scandalurile referitoare la preoti sunt preferatele presei si deliciul multimilor.De la lume n-ai ce sa ceri, ca lumea e rea, dar noi crestinii ar trebui sa fim mai retinuti in exprimare fata de faptele aproapelui.Chiar Dumnezeu ne avertizeaza , in 1 Corinteni 10-12:

Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.

 Noi avem impresia ca stam in picioare, ca suntem mai buni si mai corecti ca altii, dar adevarul e ca, daca ne parasesc smerenia si harul lui Dumnezeu, si avem impresia ca facem noi ceva prin noi insine, nu doar ca am putea sa facem aceleasi pacate pe care le judecam la altii, ci altele chiar mai mari.

Noi, crestinii, stim ca omul este pacatos si supus caderii pana la moarte, deci nu trebuie sa ne mire nimic, cu atat mai mult sa aruncam cu piatra.Sa ne rugam intotdeauna pentru cei cazuti si sa punem gandul cel bun, ca sa ii ajute Dumnezeu si pe ei, si pe noi.