luni, ianuarie 23, 2023

Cum tricotezi un patratel oblic la mijloc (mitered square) pentru paturica (1) si blog 23/365

 

ziua 23/365

M-am indragostit de aceste patratele de cum le-am vazut prima data, acum cativa ani, si mi-am dorit sa fac si eu o paturica lucrata asa.Sunt foarte simplu de lucrat si se pot folosi diverse fire, atat iuni , cat si in degrade.Eu folosesc fire pentru sosete, fiindca modelul iese foarte divers, iar combinatia firului, de lana cu poliester, ofera paturii atat moliciune , cat si rezistenta in timp.

Din astfel de patratele se pot tricota si saluri, fulare, pulovere, genti, etc., fiind un model extrem de simplu si de versatil.

La patura mea de anul acesta : 365 de promisiuni tricotate folosesc fir de tricotat sosete si andrele nr. 3 .Dimensiunea patratelului este de 8 pe 8 cm.

Materiale necesare : fire de tricotat, andrele potrivite, makeri pentru tricotat.

Se monteaza 40 de ochiuri, sau orice alt numar doriti, dar sa fie par. Toate randurile se tricoteaza pe fata.

Randul 1 (dosul lucrului) : se tricoteaza pe fata cele 40 de ochiuri, si se marcheaza mijlocul lucrului , impartindu-se in jumatate, 20/20


Randul 2 (fata lucrului) : se tricoteaza pe fata 18 ochiuri.Ochiurile  19 si 20 , inainte de markator, se lucreaza impreuna , luand ochiurile prin spate ....

 How to Slip, Slip, Knit - dummies
.... se trece marcatorul pe andreaua cealalta, si se scad ochiurile 21 si 22, luand pe andrea prin fata 

Knit 2 Together.... apoi se continua randul, tricotand restul de ochiuri pe fata.Vom avea un rand cu 19/19 ochiuri.

Folosim un marcator ca sa marcam fata lucrului.

 

Randul 3 (spatele lucrului) : se lucreaza toate ochiurile pe fata 

 


Randul 4 (fata lucrului) : se lucreaza pe fata 17 ochiuri, se scad 2 ochiuri , marcator, se scad doua ochiuri, se lucreaza randul pe fata pana la sfarsit .Scaderile se fac ca si la randul anterior, una prin spatele ochiurilor, una prin fata ochiurilor. 

Randul 5 (spatele lucrului) : se lucreaza toate ochiurile pe fata

Se continua in acelasi fel pana raman doua ochiuri pe andrea, care se scad, si ramane un ochi de incheiere a patratului.  Pentru primul rand se fac cate patratele individuale dorim, astfel incat sa avem latimea paturii.

O sa va arat maine cum se unesc .

https://1.bp.blogspot.com/-WX_EoDUvIkc/WnreX19Mr1I/AAAAAAAAMDk/_-zMqGUPQc41P0smRdLS0JCuY8L93swRACLcBGAs/s1600/e1.jpg