sâmbătă, februarie 18, 2023

Jurnalul saptamanii { 2023: s.7/52 } si Blog 365 #49

 

 

Bine v-am regasit dupa o absenta destul de lunga de pe blog.Am avut probleme cu computerul si nu imi place deloc sa postez de pe telefon 👀, plus ca zilele au trecut parca fara sa imi dau seama. Dar vreau sa revin la o postare pe zi, fiindca e un exercitiu bun pentru suflet :).

 PENTRU ASTAZI... 

13 - 19 februarie 2023
 

♥ VREMEA...

A fost geroasa , cu temperaturi pana la -10 grade noaptea, si nici ziua nu a fost prea cald.Dar, incet , incet se apropie primavara .Ziua se lungeste,  plec la serviciu pe lumina , in fiecare dimineata ma bucur de rasaritul Soarelui 🌞


♥ MA GANDESC ...
 
la ce vreau sa fac in concediu 😁.Imi place foarte mult noua structura a anului scolar, cu module aproape egale si cu vacante intre ele.Mi se pare mult mai odihnitoare si mai putin stresanta fata de vechea structura, atat pentru elevi, cat si pentru profesori.
Pentru Bucuresti e vacanta saptamana viitoare , intre 20 si 24 februarie.
 Nu am cine stie ce planuri, doar treburile obisnuite ale casei si lucru de mana, fiindca sunt in urma cu paturica.
Trebuie sa ma gandesc si la ce imi propun anul acesta pentru gradina.O treaba urgenta e sa tund copacii si gardul viu, fiindca in curand vor intra in vegetatie.

 CE MAI GATESC... 
 
am pus la desarat niste varza murata si vreau sa fac sarmale cu ciuperci.
In ultima vreme m-am straduit sa introduc mai multe fructe si legume in alimentatia noastra, sa respect regula de 5 portii pe zi (o portie este echivalent cu 80 de grame).
 
https://www.wcrf-uk.org/wp-content/uploads/2021/07/5-A-DAY-Poster-A3-2019-WEB-1.pdf

 
Deasemenea, ma straduiesc sa mananc zilnic mai multe proteine (macar 100 g) si fibre (25 de grame).

Proteinele sunt destul de greu de adunat zilnic :)), de aceea folosesc si un supiment de proteina vegetala, pe care il amestec zilnic in smoothie. 
Ca idee, inaintez in varsta, in cativa ani foarte putini :)), voi bifa jumatate de secol, cu voia lui Dumnezeu, si forma fizica buna nu mai vine de la sine, ci se cere intretinuta cu alimentatia potrivita si miscare fizica adecvata 😏.Din fericire nu am probleme cu greutatea, in schimb ma preocupa ideea de a manca mai nutritiv, astfel incat organismul sa isi ia din alimentatie ceea ce are nevoie, nu din suplimente.


CE MAI MESTERESC/CREEZ..
 
lucrez la cele doua paturele, una tricotata, cealalta crosetata, o sa va arat curand progresele facute

♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 
pace si liniste


♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT SAPTAMANA ACEASTA...

ca am ajuns la ikea.Am cumparat o polita pe care vreau sa o pun in dormitor, deasupra patului
 
 ♥ CITESC...
 
 tot cartea lunii ianuarie, cand mai am timp.Am fost prinsa cu un curs de perfectionare si a trebuit sa citesc destul  pentru el, nu-mi ajunge timpul pentru toate. In schimb citesc carti pentru copii 😁, impreuna cu cea mica.


  ♥ MA UIT LA... 
 
 Podcasturi, documentare, nimic in special.Nu mai am rabdare sa urmaresc un film cap-coada, nu m-a prins nimic in ultima vreme, mi se par plictisitoare rau.Cand tricotez/ crosetez mai pun cate un serial pe care l-am mai vazut , si mai arunc cate un ochi, sau ascult ceva interesant.


  PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ...

In primul rand sa ma odihnesc si sa ma bucur de fiecare zi.In rest, treburile zilnice si poate ceva pregatiri pentru post.Nu stiu cat voi reusi sa tin, dar voi face un efort, pe cat posibil.

 ♥SPER SI VREAU
 
sa ajung la zi cu patratelele din paturica


  ABIA ASTEPT SA ...
 
se mai incalzeasca afara


  UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...
 
 
 
 
Momentele de azi sunt amintirile de maine 😊
 

MOMENTE DIN FEBRUARIE...
 

noi inceputuri 💓

 
in continuare lucrez la proiectul anului 2023 😊


dimineti inghetate


flori de Sf. Valentin 💖


rasarit de soare in munti 🌄



  Voi ce ati mai facut, ce planuri aveti pentru saptamana viitoare?