duminică, iulie 02, 2023

Provocarea de iulie : 31 de zile de rugaciune

 


 

Saptamana trecuta am gasit pe instagram, la @chiriac_doroteea

o provocare foarte frumoasa : 21 de zile rugaciune . In fiecare dimineata trebuia sa petrecem un timp cu Dumnezeu, citind din Sf. Scriptura si rugandu-ne, apoi urma sa punem la story o postare in care sa scriem despre experienta noastra.

Primind aceasta provocare mi-a venit gandul s o transform intr-o provocare permanenta pe blog, asa cum sunt Provocarea de ianuarie sau Provocarea de Octombrie.

Cel putin pentru mine, luna iulie e una de concediu, in care ma odihnesc si petrec mult timp acasa, asa ca mi se pare foarte potrivita pentru a da un ,,restart,, vietii mele de rugaciune.

Rugandu-ma la Dumnezeu ca sa imi dea un raspuns cu privire la acest gand al meu, am ascultat predica de azi a parintelui Vasile Ioana si, ce sa vezi, parintele a vorbit despre rugaciune, despre puterea ei, si ne-a indemnat sa ne rugam cat mai mult, si in special sa mijlocim pentru cei bolnavi, in rugaciunea particulara, dar si in cea de la Sf. Maslu. Am luat acest lucru ca pe o binecuvantare, si va invit si pe voi, daca doriti si aveti placerea :), sa va alaturati acestei provocari.

Eu imi propun sa ma organizez in felul urmator :

Dimineata - un pasaj din Sf. Scriptura, cu ganduri si meditatii pe marginea lui.Eu ma voi limita la Noul Testament, si pentru comentarii  voi folosi, in principal, cartile Sf. Teofilact al Bulgariei, sau alte carti de omilii/comentarii care mi se vor parea potrivite.Deasemenea, voi cauta aplicatia practica a pasajului pentru viata mea.

- o catisma din Psaltire, cu pomelnic pentru vii si pentru adormiti

Seara - lectura din Noul Testament pentru copii si o scurta rugaciune cu copiii

- participare la Sf. Maslu - o data pe saptamana 

- pomenirea celor adormiti - o data pe saptamana ( La noi la biserica se face in fiecare saptamana , sambata dimineata, doar parastas, fara Sf. Liturghie )

- participare la Sf. Litughie - duminica

Voi va puteti organiza cum va place, dupa cum sunteti obisnuite sau dupa cum aveti timp si, pe cat posibil zilnic, faceti o postare pe blogul vostru , pe facebook sau  pe instagram in care sa povestiti celorlalti , pe scurt, despre experienta pe care ati avut-o in prezenta lui Dumnzeu in ziua respectiva :), folosind #31dezilederugaciune si @irina_sweet_home

Fiindca abia azi mi-a venit ideea :)), puteti incepe de maine, 3 iulie, si ramane ca anul viitor, cu voia lui Dumnezeu, sa fiu mai organizata :)

Va astept cu drag sa ne rugam impreuna :)


sâmbătă, iulie 01, 2023

Iulie, bine ai venit!Ganduri si intentii

 

Nu pot sa cred ca a trecut luna iunie  si eu n-am scris nimic pe blog. Am cateva postari incepute, dar neterminate, fiindca perfectionismul meu nu mi-a permis :)).In schimb am postat cate ceva pe instagram.Oricum, nici nu prea aveam ce sa povestesc.A fost un final de an scolar destul de tumultos, cu foarte multe lucruri de facut pe ultima suta de metri, cu emotii pentru  examenul de bacalaureat (asteptam notele), cu serbari de absolvire, de final, banchet., etc. Rasuflu usurata ca s-a terminat si ma bucur in sfarsit de concediu :).

DUMINICILE LUNII

2 Duminica a 4-a după Rusalii (Vindecarea slugii sutașului);

9 ✝) Duminica a 5-a după Rusalii (Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei; a Sf. Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic);

16 ✝) Duminica a 6-a după Rusalii (Vindecarea slăbănogului din Capernaum);

23 ✝) Duminica a 7-a după Rusalii (Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum); 

30  ✝) Duminica a 8-a după Rusalii (Înmulțirea pâinilor)

CULORILE LUNII

 


 INTENTIILE LUNII

 sa  termin provocarea #21de zilederugaciune zilnica, inceputa pe instagram, si sa o continui toata luna.O sa fac o postare separata , fiindca as vrea ca aceasta sa ramana o provocare permanenta pentru viitor , un iulie cu rugaciune.

CUVANTUL LUNII
 
rugaciune
 
 
PROVOCARILE LUNII

un timp zilnic de rugaciune, de citire din Noul Testament, de meditatie si jurnal
stabilirea unei rutine de vara
organizare si debarasare in casa


CITATUL/MOTIVATIA  LUNII
 

 
Voi ce planuri aveti pentru luna iulie?