miercuri, august 21, 2024

Am simtit nevoia...

 


 

 ...de o schimbare . Dupa aproape 20 de ani de ,,Dulce Casa" m-am hotarat sa schimb numele blogului in ,,Pagini Matinale". Simt ca ,,Dulce Casa" nu ma mai reprezinta, desi face parte din mine, de aceea nu vreau sa renunt la blog si sa incep altul nou. Va fi, tot aici, un nou inceput, si sper sa ramaneti in continuare cu mine :).

De ce ,,Pagini Matinale"? Am aflat de obiceiul paginilor matinale sau ,, morning pages" acum multi ani, in 2017, dintr-o carte scrisa de Julia Cameron. Dimineata, cand te scoli, iei un caiet, si scrii exact trei pagini cu absolut tot ce iti trece prin minte la ora aceea, fara sa cenzurezi sau sa cauti vreo forma artistica de exprimare.Acest obicei ajuta la clarificarea gandurilor, la stabilirea prioritatilor, la eliberarea emotiilor. 

Imi doresc ca blogul meu sa fie acel loc in care impartasesc ganduri si momente ale zilei, in mod real, natural, neregizat. N-am idee in ce directie o vor lua paginile mele, despre ce voi scrie, ce voi posta, de aceea vor fi ,,Pagini matinale".

Simt ca trec intr-o alta etapa a vietii, in care unele lucruri, care erau importante pentru mine alta data, astazi nu mai sunt. Copiii au crescut si incep fiecare sa mearga pe drumul lor, mai mult sau mai putin :). Dinamica familiei si relatiile noastre s-au schimbat.Alte lucruri au devenit prioritare, altele trec pe planul doi.

Invat lucruri noi si las in urma altele, care m-au bucurat si m-au ajutat la un moment dat.

Incep un nou drum in profesie, drum care cred ca mi se potriveste mai bine.

Modul meu de a gandi e diferit fata de acum niste ani, privesc altfel multe aspecte ale vietii si sunt mult mai flexibila fata de cum eram alta data.

Nu ma mai deranjeaza daca nu fac lucrurile perfect, daca le mai aman sau chiar daca nu le fac deloc.Sunt aceeasi eu si totusi alta, care invat zi de zi, si ma schimb, ramanand totusi aceeasi.

Asa ca  o sa fiu in continuare aici, cu gandurile , planurile si momentele vietii mele,  cautand putin frumos si bucurie in fiecare zi obisnuita a vietii.

Se apropie toamna, anotimpul meu preferat, care ne invata ca schimbarea poate fi frumoasa si ca face parte din viata.Si eu invat de la ea, sa ma schimb si sa mai cresc in fiecare zi.

Va multumesc, cu drag, ca ramaneti alaturi de mine !


duminică, august 18, 2024

Jurnalul saptamanii {33/52} 2024

 

pinterest.com  

 

 PENTRU SAPTAMANA...

12-18 august  2024
 
 ♥ VREMEA...

a fost foarte calduroasa, s-a ajuns iar la 41 de grade, au curs apele pe noi de numa. Totul e uscat, tanjeste natura dupa o picatura de ploaie, si nici eu n-as refuza :)

♥ MA GANDESC ...

...sa va povestesc ce am facut in prima jumatate a lunii august, ca am ramas restanta la jurnale.Da nu prea am ce povesti, ca n-am facut mare lucru. La inceputul lunii am fost cateva zile la mare, au fost absolut minunate.Am prins o vreme foarte placuta, mai racoroasa.O zi a plouat si a fost foarte, foarte frumos.Marea avea niste culori de vis, la finalul zilei a iesit si curcubeul.

In rest am stat pe acasa si m-am topit de cald, zero productivitate si capacitate de a gandi.Prea cald.

Simt ca trec printr-o perioada proasta a vietii mele, aia in care constati concret ca s-a cam dus tineretea. Si nu e vorba de aspect fizic neaparat, desi e important si acesta, ci de capacitatea corpului, de modul in care (nu) te mai ajuta asa, de la sine, fara sa faci mare lucru.E clar ca ce decizii iau acum cu privire la stilul de viata imi vor influenta starea de bine si puterea in urmatorii ani, cati va ingadui Dumnezeu.Cu toate acestea ma simt lipsita de energia si motivatia de a face concret ceva.Ori trec printr-o perioada de depresie usoara, ori vara asta cumplit de calduroasa ma face la psihic si poate ar fi cazul sa ne luam aer conditionat, totusi :)).

♥ CE MAI GATESC... 

 nici nu stiu ce sa mai gatesc, e foarte cald si toata lumea prefera sa rontaie una-alta, decat sa manance mancare gatita.Numai prostioare am mancat, eu m-am ingrasat 3 kg, de la tot felul de sucuri si chestii dulci, pe care in mod obisnuit nu le consumam.Am observat, in ultima vreme,  ca iau foarte usor in greutate daca mananc fara sa fiu atenta la fibre si la proteine.


  CE MAI MESTERESC/CREEZ..
 

 lucrez miniaturi, este prea cald ca sa pun mana pe proiecte mari si grele, din fire pe care imi transpira mana.In plus miniaturile imi aduc foarte multa satisfactie, imi face placere sa descifrez cate un model si sa il realizez la scala mica.Asa mai termin si eu cate ceva :)). Vad ca finalizez foarte greu proiectele mari, ma plictiseste sa fac acelasi lucru pentru mult timp.Poate reusesc totusi sa finalizez paturica meteo pana in decembrie, desi nu stiu ce timp o sa mai am indata ce incepe scoala

 


 

  PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ... 
 
deocamdata nu imi fac nici un plan, cred ca voi lasa planificarea pe septembrie incolo si voi lasa zilele de vacanta sa isi urmeze cursul lor neprevazut si lenes
 
 
♥ FILME/SERIALE...    
 
nu ma uit la nimic deocamdata, toate ma plictisesc. Am vazut , pe Netflix, ,,Samuraiul cu ochi albastri" , o animatie japoneza foarte bine realizata. E pentru adulti, 18+, are diverse scene care pot sa displaca unora, dar mie mi-a placut, astept sa apara sezonul 2

Blue Eye Samurai - Wikipedia
 
 
♥ CITESC/ASCULT...
 
pe Voxa
 
 
 
e o carte pe care am mai recomandat-o , am citit-o de vreo doua ori cu creionul in mana, acum o reascult audio pe voxa  .O lectura fundamentala pentru a deveni un om si un parinte mai bun.

 UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...
 
 https://i.pinimg.com/originals/22/8b/d8/228bd80c802d4bfbf630a71e7d29b3d8.jpg
 
 
nnn
 
 ♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE...
 



Va doresc o saptamana minunata, si multumesc ca ma vizitati!


Cu drag,