Astazi am avut in meniu chiftelute de cartofi, si fiindca am pus ochii pe reteta asta m-am gandit s-o incerc. Rezultatul este delicios, o sa le mai fac in mod sigur.
Eu am adaptat-o putin, in sensul ca in loc de margarina am folosit ulei de masline, si am adaugat marar tocat. In plus am facut cantitatea la jumatate.
Am folosit :
-600 g cartofi curatati
-300 g varza de Bruxelles
-30 g faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura de marar
-sare, piper
Am taiat cartofii cubulete si i-am pus la steamer 20 de minute. Am adaugat varza de Bruxelles (am cumparat de la hipermarket, congelata) si am mai fiert inca 10 minute. Daca fierbeti legumele in mod normal trebuie scurse foarte bine.
Cand au fost gata am trecut vasul pe sub un jet de apa rece , am scurs foarte bine si am pus totul la robot. Am adaugat restul ingredientelor si am mixat bine.
Din compozitie am format chiftele marisoare, cam cat palma, si groase cam de doua degete, pe care le-am tavalit prin faina (data viitoare o sa folosesc pesmet, acum n-am avut). Formati chiftelele cu mana uda, altfel se lipesc.
Le-am prajit in ulei de palmier bine incins, la foc mare( altfel se desfac la prajit). Cand s-au rumenit pe o parte se intorc cu grija pe partea cealalta, folosind doua palete de lemn( eu le-am manevrat foarte usor cu lingura de metal de spumuit supa, si cu o paleta de lemn).
Se scot pe hartie absorbanta, apoi se aseaza pe farfurie.
Cred ca merg si rumenite in cuptor, dar recunosc ca, desi e mai sanatos, nu sunt fan al acestei metode cand e vorba de chiftelute :) .
Irina
luni, noiembrie 17, 2008
Meniul saptamanii
despre obiceiul lunii noiembrie- planificarea meniului- cititi aici
Gasiti meniuri de post aici si aici .
Luni
mic dejun- ceai, paine, fasole batuta
pranz - chiftelute de cartofi
-orez cu ciuperci
- morcov fiert (la steamer )
- salata de patrunjel verde
cina -ceai, zacusca de ciuperci
Marti
mic dejun -ceai, paine, hummus
pranz - chiftelute de soia
- cartofi piure
- muraturi
cina - ceai, paine, hummus
Miercuri
mic dejun- ceai, zacusca
pranz- mancarica de fasole
- mamaliguta
cina - orez cu mere si scortisoara
Joi
mic dejun- pancackes de post cu dulceata
pranz - orez cu spanac
- snitele de soia
- salata de varza
cina - ceai, zacusca
Vineri (dezlegare la peste)
mic dejun- macrou marinat, cu stafide
pranz - peste prajit (file de pangasius)
- piure de cartofi
- mujdei de usturoi
cina - ceai, paine, pasta de peste
Sambata (dezlegare la peste )
micul dejun - ceai, paine, pasta de peste
pranz -crochete de peste
- orez cu legume
- salata de varza
cina- ceai, macrou marinat
Duminica (dezlegare la peste)
mic dejun -
pranz - peste fiert
- garnitura de legume si orez (fierte)
- salata de morcov cu varza
cina - ceai, paine, pasta de peste
Desert:
- bomboane de arpacas
- tarta cu mere
Fructe- mere
Irina
Gasiti meniuri de post aici si aici .
Luni
mic dejun- ceai, paine, fasole batuta
pranz - chiftelute de cartofi
-orez cu ciuperci
- morcov fiert (la steamer )
- salata de patrunjel verde
cina -ceai, zacusca de ciuperci
Marti
mic dejun -ceai, paine, hummus
pranz - chiftelute de soia
- cartofi piure
- muraturi
cina - ceai, paine, hummus
Miercuri
mic dejun- ceai, zacusca
pranz- mancarica de fasole
- mamaliguta
cina - orez cu mere si scortisoara
Joi
mic dejun- pancackes de post cu dulceata
pranz - orez cu spanac
- snitele de soia
- salata de varza
cina - ceai, zacusca
Vineri (dezlegare la peste)
mic dejun- macrou marinat, cu stafide
pranz - peste prajit (file de pangasius)
- piure de cartofi
- mujdei de usturoi
cina - ceai, paine, pasta de peste
Sambata (dezlegare la peste )
micul dejun - ceai, paine, pasta de peste
pranz -crochete de peste
- orez cu legume
- salata de varza
cina- ceai, macrou marinat
Duminica (dezlegare la peste)
mic dejun -
pranz - peste fiert
- garnitura de legume si orez (fierte)
- salata de morcov cu varza
cina - ceai, paine, pasta de peste
Desert:
- bomboane de arpacas
- tarta cu mere
Fructe- mere
Irina
Abonați-vă la:
Postări (Atom)