joi, august 23, 2007

Despre ordine si curateniegoogle.com

" In casa trebuie sa domine ordinea, deoarece manifestarea exterioara a ordinii disciplineaza si interiorul omului. Amintiti-va de curatenia din manastiri si biserici si imaginati-va cum ar arata ele daca ar fi lasate de izbeliste-aceasta comparatie ne face sa intelegem mai bine insemnatatea curateniei in propria noastra casa. Cu toate acestea ordinea din casa trebuie sa intretina viata membrilor familiei, dar sa nu straluceasca de curatenie perfecta, incat atunci cand intri intr-o astfel de casa sa iti fie frica sa calci pe covor sau sa te asezi in fotoliu. Acest fel de ordine este in stare sa-i alunge pe copii in scara blocului sau chiar in curte. Nu se permite , ba chiar este un pacat a transforma goana dupa curatenie intr-un idol.
Casa unui crestin trebuie sa fie in primul rand placuta datorita relatiilor care se stabilesc intre membrii familiei; in ea trebuie sa domneasca dragostea si prietenia.(...)

Cresterea copiilor si ingrijirea casei este o munca care cere mult efort si timp, dar care trebuie combinata cu mici rugaciuni in timpul zilei."

pr. prof. Gleb Kaleda - "Biserica din casa"