duminică, decembrie 23, 2007

Briose aperitiv

Briosele aperitiv se fac foarte rapid, sunt economice, si nu in ultimul rand se topesc in gura, sunt foarte fragede si bune, mai ales calde.






Pentru 10 - 12 bucati



  • 160 gr faina amestecata cu 1 varf cutit de praf de copt si un varf sare
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr sunca taiata cubulete

Se bat ouale, se adauga uleiul(cate putin), laptele, iar la urma se incorporeaza faina, amestecata cu sare si praf de copt. Se adauga cascavalul ras si sunca taiata, se amesteca cu o lingura, si se umplu formele de briose(muffins) pe 3 sferturi(eu am forme de silicon si nu le ung, nici nu folosesc hartiute speciale pentru briose). Se dau la cuptorul preincalzit, 25-30 min. la 180 de grade.





Pofta buna!

Irina

Salata in straturi

Daca v-ati saturat sa faceti de sarbatori "clasica" salata boeuf (chiar, oare de ce face toata lumea salata asta? ), va sugerez sa incercati o reteta foate simpla, rapida, si extrem de buna la gust.

Ca sa o realizati aveti nevoie de un castron de sticla, sau un vas de jena( eu am folosit un vas jena), in care puneti, in straturi:
- salata de sfecla rosie(sfecla rosie se fierbe in coaja, se curata , se da pe razatoare si se amesteca cu ulei, otet, sare si hrean ras, dupa gust)
- piept de pui fiert si taiat marunt
-cateva oua fierte tari si taiate marunt
-cascaval ras
-maioneza

Se orneaza in functie de fantezia proprie .

Deja am facut-o, mai lipseste doar stratul de maioneza, pe care o sa-l adaug maine.


Irina

"Buy nothing Cristmas"



In ultimii ani vedem ca si romanii sunt cuprinsi de o adevarata isterie a cumparaturilor o data cu venirea Craciunului. Peste tot in hipermarketuri lumea se calca in picioare , in incercarea disperata de a-si umple cosul cu cat mai multe produse. Sa pleci la cumparaturi zilele acestea e o adevarata aventura, ca sa nu mai spun de consumul nervos rezultat in urma unei astfel de actiuni.

Acest lucru se intampla peste tot in lume, asa ca menonitii canadieni au initiat o miscare destinata sa reinvie sensul originar al generozitatii de Craciun, sub numele de "Buy nothing Cristmas":

" -Buy nothing Cristmas- este o eliberare de stress, si tot mai multi oameni au nevoie sa auda despre asta. Puteti schimba lumea doar punand unul dintre posterele noastre (sau creand dvs. unul) in biserica dvs., in locuri de rugaciune, acasa sau la munca.(...) Ideea e sa-i faceti pe oameni sa gandeasca. A venit timpul sa mergeti, si schimbati ceva!"



Irina