sâmbătă, decembrie 29, 2007

Aroma de castane





Ce poate fi mai placut intr-o zi friguroasa de iarna decat aroma castanelor coapte si a vinului fiert cu scortisoara?

Vin fiert n-am facut, in schimb am copt castane.




Din pacate n-avem soba si carbuni, ca sa iasa bune ca acelea care se vindeau candva in Cismigiu , dar si la cuptorul de aragaz ies delicioase, ca sa nu mai spun de aroma care se rapandeste in toata casa.

Cum le-am pregatit: intai am crestat castanele pe partea bombata cu un instrument special(dar pot fi taiate si cu un cutitas), si le-am pus la inmuiat 20 de minute in apa calduta.



Intre timp am incins cuptorul la 200 degrade si am pus in tava hartie de copt. Am tavalit castanele prin sare si le-am asezat in tava astfel incat sa nu se atinga intre ele.




Le-am lasat in cuptor 25 de minute, si apoi le-am rasturnat pe o farfurie.


Castanele se curata si se mananca cat sunt calde, daca se racesc nu mai sunt bune (se intaresc), de aceea nu se preapara in portii mari, ci doar cat se consuma o data.

Irina