marți, septembrie 09, 2008

"Iarna demografica"

Cei de la Altermedia recomanda aici si aici filmul "Iarna demografica"("Demographic Winter: Decline of the Human Family" ). Eu am vazut deja documentarul, este excelent, si abia astept sa-l revad cu subtitrare :), pentru ca engleza mea nu e chiar asa de buna. Premiera va avea loc pe 21 noiembrie.

Filmul prezinta cauzele declinului demografic, si propune cateva solutii, care ma indoiesc serios ca vor fi aplicate, deoarece asta ar presupune o intreaga reforma a societatii actuale, la nivel de gandire, valori, si stil de viata. Oricum, ceea ce mi s-a parut foarte interesant este ca filmul arata, indirect, ca invatatura Bisericii in ceea ce priveste familia este corecta si trairea este o binecuvantare si pentru lumea aceasta, nu doar pentru cealalta.





Irina

La pestera Sf. Apostol Andrei

Intorcandu-ne de la mare spre Bucuresti ne-am oprit la manastirea Pestera Sf. Apostol Andrei (The Monastery Cave the St. Andrew the Apostle ). Aici se gaseste pestera unde se spune ca in jurul anului 60 d. Hr. Sfantul Apostol s-a oprit impreuna cu ucenicii sai.


crucea Sf. Apostol Andrei marcheaza drumul spre manastire





biserica manastirii



in pestera



in biserica

sfintele moaste


Irina