marți, martie 10, 2009

Foccacia cu masline si aromatice



Am vazut ieri aici o paine care arata minunat, asa ca azi m-am pus pe treaba.

Pentru aluat am folosit urmatoarele:

  • 1 pachetel drojdie uscată
  • 500 g făină(alba + integrala)
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apă caldă
  • 4 linguri ulei de măsline

Pentru finalizare:
  • o mana de masline feliute
  • ierburi aromatice (de care doriti, dupa gust)
  • ulei de masline
L-am framantat rapid la masina de paine (daca nu aveti masina, framantati vreo 10 minute aluatul, pana devine elastic).

Se unge o tava cu ulei de masline, si se aseaza aluatul intins sub forma de foaie. Se lasa sa creasca 45 de minute. Cand e gata se face cu mana o margine, apoi din loc in loc se fac gaurele cu degetul( eu am pus in ele felioare de masline). Se unge cu ulei de masline din belsug, si se presara cu cimbru si busuioc (sau cu rozmarin, sau oregano - dupa gust).

Se da 10 min. in cuptorul preincalzit la 200 de grade, apoi se mai lasa 20 de min. la 180 grade.

Se scoate din tava, se lasa un pic sa se raceasca, si se mananca cu mare pofta :)).

Irina