marți, aprilie 05, 2011

Cu putina imaginatie

O casa este cladita din ziduri si caramizi, un camin este cladit din dragoste si din vise.

Nu e nevoie sa cheltuim sume imense ca sa transformam caminul intr-un loc cald si primitor. E nevoie doar sa investim  creativitate si  putin timp.
Cum noi petrecem o mare parte din zi  in bucatarie, imi place ca spatiul sa fie curat si aranjat. De obicei folosesc aici fete de masa brodate - nu sunt un fan al musamalelor :) - dar am observat ca se murdaresc foarte repede, si sunt greu de spalat si de calcat. Asa ca a trebuit sa caut o solutie inlocuitoare ieftina, dar placuta ochiului :). Si am gasit- prosoapele de bucatarie :). 




De obicei utilizez prosoape de hartie si servetele pentru sters vase, maini, etc., asa ca prosoapele clasice de bumbac au ramas sa zaca prin dulapuri. Decat sa le tin degeaba m-am hotarat sa le transform in servete decorative pentru masa. Am ales unul din ele, si i-am cusut la capete doua benzi de dantela alba de bumbac. In 10 minute totul a fost gata. 
 L-am calcat, si iata rezultatul :) 




Un buchet de narcise aurii si parfumate in vasul turcoaz de ceramica, o figurina decorativa alaturi- si intreaga bucatarie arata altfel :).


Sper ca ideea mea v-a fost de folos. Va mai astept in vizita, si va multumesc pentru frumoasele si amabilele voastre comentarii!


Irina

14 comentarii:

  1. Ce fain arată! Îmi place în mod special vasul. Ador turcoazul! :)

    Noi dincolo aveam o masă mare şi urâtă, trebuia să o acopăr cu ceva, orice. Aici e o măsuţă mică, din lemn lăcuit, dar o folosesc mai mult ca blat de lucru aşa că nu o acopăr cu nimic. Mâncăm mai des în sufragerie. O săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adelina, vasul l-am luat de la mega image, a costat 9 lei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu una(fata de masa) de la bunica, exact asa...!Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult! Simplitate si multa frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, eu am acasa la parinti o masina de cusut, dar am inteles ca trebuie unsa ca sa functioneze dupa o pauza indelunga. Ai idee ce as putea folosi ca s-o pun in functiune?
    Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru masa de bucatarie ai putea sa folosesti planse (versatile kitchen board) facute de cei de la Luminarc. Sunt tare practice, igienice, nu retin mirosuri, rezistente la caldura dar si la socuri si sunt colorate frumos (ale mele sunt cu flori rosii si dungi verzi) si nici nu au costat f mult. Eu mi-am cumparat de curand de la Cora si sunt f incantata de ele.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina ce frumoase sunt!Mie imi plac la nebunie tot ce este natural.Sunt de acord cu Cristina cu plansele, insa eu nu agreez plasticul.Am vazut pe un blog,planse, dar facute din material super faine.Si se aseaza sub fiecare farfurie.Am in gand sa incerc una, dar nu mai stiu sa intru pe acel blog.Oricum ideea mi-a ramas in minte.
    Iti doresc spor la munca incontinuare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Plansele de care vorbeam eu sunt din sticla Luminarc (sunt transparente si au si ceva desene pe ele), rezistente, si nu din plastic. Si acestea se pot pune sub fiecare farfurie, au forma dreptunghiulara (40cm/30cm) cu colturile rotunjite, dar se pot pune si una langa alta.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte, foarte frumos!
    Atat de gingas...

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos, ca de obicei. Si chiar mi-ai dat cateva idei:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Gingasia, intradevar, seamana un pic cu stergarele de mai de mult.Am si eu o fata de masa de la strabunica in acelasi stil.

    Ana, ma bucur ca-ti place!
    Cristina, pentru mese am niste servete din material care se pun sub fiecare farfurie. Deocamdata nu e o idee prea buna sa iau de sticla, fiindca fetele sunt mici.

    Corina, din material am, ma gandesc sa fac ceva crosetat :))

    Liliana, multumesc

    Magdala, ma bucur ca ti-am dat idei, spor la pusul lor in aplicare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru aceasta postare, e superb, ai un simt artistic foarte bine dezvoltat. Am vazut un concurs la care ai putea participa, ti-am pus linkul la numele meu. sa continui sa scrii pe blog mereu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lovely post Irina, great tablecloth you made here!
    Have a great weekend,
    love Maaike

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.