marți, februarie 01, 2011

Februarie fericit!


♥♥♥ Iarna este timpul pentru confort, pentru mâncare bună și căldură, pentru atingerea unei mâini prietenoase și pentru a sta la povești lângă foc; este timpul pentru cămin. ♥♥♥

Edith Sitwell



Luna ianuarie s-a încheiat. Sunt mulțumită de ce am realizat - am văruit și reamenajat dormitorul nostru, am reluat un proiect mai vechi de cusut, și am învățat să croșetez  Granny Squares. Am citit, am văzut câteva filme care mi-au plăcut, am petrecut mai mult timp cu cei dragi. 
Azi a început februarie - prin definiție luna iubirii. Nu am sărbătorit niciodată Valentine@s Day, dar anul ăsta vreau să fac o schimbare, și am câteva proiecte drăguțe în plan :).
Vă doresc un februarie fericit, cu multe împliniri!

Irina

Ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt



Din seria rețetelor gustoase, rapide și ușoare, la propriu și la figurat, vreau să v-o  prezint pe aceasta - ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt - rețetă primită de la Nicoleta.

Ingrediente:

pentru ruladă 
  • un piept de pui
  • 300g brânză- telemea de capră
  • verdeață

pentru garnitură
  • 4 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • iaurt
  • usturoi
  • zeamă de lămâie
  • sare
Rulada 

Pieptul de pui dezosat se taie în două, și se bate bine cu ciocanul de carne. Telemeaua de capră (puteți folosi altă brânză care vă place, dar să fie untoasă) se frământă cu verdeața tocată mărunt. Se pune un strat de brânză pe pieptul de pui, se rulează, și se prinde în scobitori.  Se așează în folie de aluminiu, se împachetează și se dă la cuptor cam jumătate de oră. Cred ca se poate pune la cuptor și fără folie.


Garnitura

morcovii se curăță, și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii. Se pun într-o tigaie, cu două linguri de ulei, și se fierb innăbușit (cu capac), la foc mic, până se înmoaie. Se amestecă din când în când, să nu se ardă. Când sunt gata, se răstoarnă într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă usturoi, iaurt, zeama de lămâie și sare după gust.




Rulada se poate tăia felii, eu n-am mai avut răbdare :)). Se servește cu garnitura de morcovi alături. Poftă bună!



Vă doresc o seară frumoasă ,
Irina