marți, aprilie 03, 2012

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (3)


 Ea îi face bine şi nu rău în tot timpul vieţii sale
Pilde 31:12 

sursa wikipedia

De cate ori citesc pasajul din Pilde 31 despre „sotia ideala” imi dau seama cat de greu este sa te ridici la inaltimea femeii descrisa acolo.

Sotul unei astfel de femei poate avea incredere in ea nu doar fiindca actioneaza cu intelepciune si echilibru in toate lucrurile, ci si fiindca „ ea ii face bine si nu rau in tot timpul vietii sale”.

Poate va ganditi : ce mare lucru e sa-i faci sotului bine, si nu rau?Nu e ceva firesc? Sa faci numai bine celui iubit vine in mod natural la inceputul casniciei. Dar anii trec, vin greutatile, vin necazurile si poate sotul nu isi mai arata dragostea ca la inceput. Poate nu mai e asa de intelegator, asa de atent sau asa de saritor ca la inceputul relatiei. Sa faci numai bine celui care nu se mai poarta frumos, sau poate nu mai e acelasi om - iata o provocare pe care Dumnezeu o pune inaintea sotiilor!

Femeia din Pilde nu ii face bine sotului doar cand acesta e iubitor, sau de treaba, ci in toate zilele vietii sale, de la nunta pana la mormant. Ea este alaturi de el si azi, si maine, si peste cinci ani si peste zece. Ea persista in bine, in mod constant, indiferent de imprejurarile exterioare, si il sustine pe sotul ei, indiferent de esecurile si de scaderile acestuia. Ea are fata de sotul ei acea dragoste despre care se vorbeste in Epistola intaia catre Corinteni : indelung rabdatoare si atoate iertatoare.

Cred ca acest fel de a fi este imposibil de obtinut prin mijloace omenesti, fiindca ne confruntam cu egoismul nostru, cu lipsa de smerenie, de rabdare si de jertfa.

Doar prin harul lui Dumnezeu putem primi puterea de a-i face numai bine sotului, in toate zilele vietii sale - de a pune nevoile lui deasupra nevoilor noastre, de a ne gandi de doua ori inainte sa-i spunem ceva ce ar putea sa-l raneasca, de a-l aprecia in loc sa-l criticam, de a nu-i aminti defectele, sau greselile trecute.


Ii faci tu numai bine sotului tau, in fiecare zi?





Irina