sâmbătă, mai 12, 2012

Masina de spalat vase - merita banii?



Intr-o postare Iulia a trimis catre un articol care motiva utilitatea masinii de spalat vase. Din experienta proprie trebuie sa spun si eu ca masina de spalat vase isi merita intradevar banii, in special daca familia e mai mare de doi-trei membrii, sau daca obisnuiti sa dati adesea mese, si aveti multi musafiri.
Eu o am de vreo trei ani, si o folosesc in special iarna, cand economisesc  apa calda folosind-o. Vara, apa rece de la robinet e calda de-a binelea, asa ca pot spala vasele cu ea,asa ca nu prea le pun la masina. O mai utilizez si dupa cate o zi grea, cand s-au adunat multe vase si sunt prea obosita ca sa ma mai ocup de ele, sau cand avem musafiri la masa.
Consumabilele sunt putin mai scumpe ca investitie initiala, dar tin  mult timp, fiindca se folosesc cantitati mici. Dar exista retete pentru prepararea acasa a unor detergenti mai ieftini- ca cea din filmuletul de mai jos.


In  loc de solutie pentru clatit vase se poate pune otet alb, care ajuta foarte mult si la intretinerea masinii in stare buna de functionare.
Ca sa nu consum mult curent, folosesc un truc pe care l-am aflat de pe internet - atunci cand masina ajunge la programul de uscare, o opresc, o scot din priza si o deschid.Vasele, fiind fierbinti, se usuca imediat.
Pentru a obtine rezultate maxime din spalarea vaselor  la masina trebuie sa le incarcam in mod corect. Din filmuletul de mai jos putem invata cum sa folosim tot spatiul :


In principiu, spalatul la masina de vase e mai scump (financiar) decat spalatul la mana- daca spalati la mana folosind chiuveta plina cu apa calda, si nu lasand incontinuu robinetul sa curga- dar ne economiseste de multe ori timpul si oboseala. Ramane ca fiecare sa decida ce e mai pretios pentru el :).

Irina