duminică, noiembrie 23, 2014

Cu penita si hartie...

sursa-google

Traim intr-o epoca ocupata si agitata, stim cu totii, nu mai trebuie s-o spun. Obligatiile familiale, de serviciu, sociale si asa mai departe ne acapareaza si rar sau deloc ne gasim ragazul pentru lucruri care alta data faceau parte in mod obisnuit din viata noastra.
Astazi totul e rapid, in special comunicarea. Avem smartfone cu facetime, skype, messenger si email. Prieteni din celalalt colt al lumii sunt la un click  distanta.
Daca alta data comunicarea lua timp si necesita creativitate, astazi totul se rezolva un-doi. 
Din multe puncte de vedere acest lucru are avantajele lui. Pe de alta parte, cand ati trimis ultima data o scrisoare cuva drag? Oare copiii nostri vor mai stii ce sunt acelea scrisori, sau ele vor ramane doar o tema de lectie la limba romana, peste care vor trece cu rapiditate?
Cand e ultima data cand ati scris o scrisoare? O scrisoare adevarata, cu cerneala si hartie frumos imprimata?
Imi amintesc cu drag cu cata nerabdare asteptam sa primesc scrisori de la prietenele mele plecate departe!de cate ori pe zi verificam posta si cu cata nerabdare deschideam plicul mult-dorit!
E un moment special cand primesti  o dovada tangibila din partea cuiva drag.
Poate nu mai avem timp sau inspiratie sa scriem scrisori lungi, dar putem trimite un biletel, o vedere sau o felicitare, in care sa scriem doar cateva cuvinte.
Daca n-ati mai facut de mult asa ceva, iata cateva idei de cum puteti incepe :
1.Fa o lista
Noteaza toate persoanele carora vrei sa le scrii : rude sau prieteni plecati departe, si afla adresa unde poti trimite plicurile. Iti poti face o mica agenda cu nume, adresa, eventual cu zilele de nastere si de nume.
2. Cumpara vederi sau felicitari
Cauta la librarie cateva vederi sau felicitari potrivite, sau poate un set de corespondenta.Asigura-te ca ai plicuri si timbre suficiente.Nu ar strica sa-ti faci un mic stoc, ca sa nu ai de umblat prea mult data viitoare cand vrei sa scrii cuiva.
3.Roaga-te
Roaga-te pentru persoana careia ii scrii, ca Dumnezeu sa-ti dea cuvinte potrivite pentru ea. Poate ca respectiva trece printr-o perioada grea- ce cuvinte de incurajare ai putea gasi?
4.Scrie!
Nu trebuie sa compui romane!sunt suficiente cateva cuvinte care sa transmita dragostea, grija si gandurile tale bune.Poti adauga si cate un verset biblic potrivit situatiei, sau un citat motivational. Se gasesc  de cumparat mici carduri sau semne de carte cu versete biblice sau cu citate inspirationale, pe care le putem pune in plic.
5. Pune scrisoarea la posta!
E cel mai important pas!scrie adresa, lipeste timbrele si expediaza plicul!
Ne place sa stim ca altora le pasa de noi, si tin la noi- si o mica scrisoare poate face asta!
In curand se apropie Sarbatorile de iarna. In loc sa trimitem mesaje reci si impersonale pe mail sau telefon, haideti sa trimitem cate o felicitare si un cuvant scris din suflet!