duminică, octombrie 27, 2019

Caminul tau, un colt de rai! retrospectiva saptamana 4


 

Saptamana aceasta a fost despre odihna.Nu pare ciudat ca am ajuns sa punem odihna pe lista cu lucruri ,,de facut,,? De cate ori nu te-ai simtit vinovata ca te-ai asezat sa te odihnesti dupa o zi lunga de munca si , in loc sa...
te relaxezi, ai inceput sa te gandesti ca atatea lucruri asteapta facute, in timp ce tu stai degeaba.Cred ca asta e consecinta valorizarii la extrem in societatea noastra a succesului si a muncii ,,din greu,,.Ni se pare  ca identitatea noastra si valoarea noastra vin din cate lucruri facem, nu din ceea ce suntem.


Cat de mult pierdem in aceasta batalie mentala - simti ca trebuie si vrei  sa te odihnesti, dar parca si treburile alea asteapta de atata vreme si atatia oameni conteaza pe noi, ca vom face aia si cealalta.
Dar, daca nu invatam sa ne odihnim fara a ne simti vinovate, la un moment dat epuizarea isi va zice cuvantul. De cate ori o boala venita pe neasteptate nu ne-a reasezat prioritatile in ordine?Doamne fereste sa ajungem pana acolo !
A ne odihni nu inseamna doar sa luam o pauza din ceea ce facem , ci sa ne si incarcam bateriile, sa ne reumplem de energie.Odihna este o lucrare spirituala - Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7 a, iar in celelalte zile a facut lucruri cu masura si cu randuiala-  cu atat mai mult ar trebui sa facem si noi la fel, fiindca suntem oameni cu posibilitati limitate.

Cine sunt  cu adevarat, dincolo de activitatea si productivitatea mea?Iata un gand la care imi doresc sa meditez mai mult in perioadele mele de odihna.
Satamana aceasta m-am concentrat mai putin pe a face lucruri, si mi-am facut timp sa fiu mai mult afara, in mijlocul naturii.Natura nu e niciodata grabita, nu e niciodata pe fuga - isi vede de treaba ei in liniste si calm.


Nu doar ca ar fi bine sa ne odihnim mai mult, dar si in lucrul nostru sa mergem cu calm, incredintand lui Dumnezeu rezultatele.




Un gand cu care raman dupa aceasta saptamana - merit sa ma odihnesc dupa o zi sau o saptamana de munca si nu o sa ma simt vinovata din cauza asta :).

Saptamana voastra cum a fost? :)