duminică, decembrie 01, 2019

Romania, incotro?



Imagini pentru 1 decembrie 1918




LECȚIA DE ISTORIE -

Autor - Nicolae Drăgușin

1.

Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram
Că sunt Om, că am o țară și o Limbă și un Neam,
Că 'n adâncul gliei sfinte stau de veacuri morţii mei,
Că din ei răsare pâinea și prin mine trăiesc ei.

2.

Valuri tulburi de uitare peste morții mei se 'așează
Limba nu ne mai e limbă, țara nu mai este trează
Azi ne-nvaţă imbecilii intereselor perfide,
Cum să ne uităm eroii și să venerăm partide.
Cum să cântărim Istoria si s-o vindem pe bucăţi,
Cum să facem Mall-uri, vile, scoţând piatra din cetăţi.
Pe Vlad Ţepes cum să-l facem personaj de film de groază
Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează?

.......................

Astăzi, cine ni 's eroii? Cine-i gata ca să moară
Pentru sfânta Libertate, pentru neam și pentru țară?
Graşii și libidinoşii, snobii și analfabeţii,
Banii mulţi și burta plină, pentru ei sunt sensul vieţii.
Nişte lacomi fără şcoală, nişte scârbe, nişte javre
Care pentr 'o șpagă calcă fără milă pe cadavre.

....................................

10.

Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul,
De-ai lua de ciuf, de guler, și-a spăla cu ei pavajul?
Nu mai sunt eroi în țară, oameni demni și responsabili?
Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili.
Creierele geniale sunt trimise la străini,
Spre-a nu-i încurca la furturi pe-aceşti avortoni cretini.

11.

Cincisprezece milioane, câţi am mai rămas prin ţară
Să fim pentru haimanale animale de povară,
Să muncim pe brânci o lună, iar ei să ne dea salar
Cam cât lasă ei pe seară, șpagă la vreun ospătar.

12.

Nu mai vreau să văd prin blocuri, cum ne mor de frig bunicii,
Și nici mame disperate,”ce le dau la ăia micii”?
Nu mai vreau să-mi văd părinţii dependenţi de tratamente,
Şi cu banii pentru hrană cumpărând medicamente.

13.

Nu mai vreau să-mi văd soţia umilită la ghişee
Sau copilul dat afară, că-i sărac, de prin licee.
Ca o boala fără leacuri, ca de 'un cataclism mă sperii,
Cum trăiesc în lux netoţii, iar capabilii 'n mizerie.
Eu aştept Reînvierea, când din marile morminte,
Vor ieşi din nou Eroii înarmaţi c-un bici fierbinte.
Și vor face curăţenie, printre cei ce ne-au furat
Spre a fi din nou în lume, Neamul Binecuvântat.



Azi e ziua Romaniei,tara noastra sfanta. La multi ani, Romania, te iubesc! Azi, poate mai mult ca niciodata ma intreb, Romania, incotro?Polarizarea si scindarea societatii noastre e din ce in ce mai evidenta - romanii au ajuns sa se urasca intre ei. Neamul nostru se destrama incetul cu incetul, macinat de rautate, invidii,egoism si batalii politice acerbe. In timp ce noi ne sfasiem intre noi si ne multumim cu venituri de mizerie, sau ne luam lumea in cap spre zari mai albastre, niste moluste politice profita de neatentia noastra pentru a ne baga si mai mult in mizerie. In loc sa fim uniti si sa cerem socoteala celor care ne-au adus in aceasta stare deplorabila, noi traim cu iluzia ca idolul nostru politic, care cu siguranta e mai bun decat cel al ,,taberei opuse,, o sa ne faca noua bine si o sa-i ,,puna la punct,, pe ceilalti. Inechitatea si inegalitatea sociala se adancesc tot mai mult.Romanii sunt lenesi si nu vor sa munceasca - imi spune corporatistul care presteaza non-stop pentru firma, invidiindu-l cumva pe amaratul care isi permite ,,luxul,, de a-si ineca amarul in carciuma, pe banii de ajutor social, fara sa dea socoteala nimanui.Smecherul care face gramezi de bani pe contracte de consultanta cu statul iti explica tie ca trebuie sa fii mai bun, ca sa ai acces la bani, ca uite el cat a castigat, fiind competent!Politicienii, care incaseaza lunar sume imense de la buget, iti explica ce este economia de piata si cum trebuie sa strangeti voi cureaua, ca tara nu produce, traim pe consum! Profesorii, medicii, politistii, etc. nu ,,produc,, nimic, deci trebuie platiti prost, ca si asa stau degeaba!,,Bosorogii fara dinti,, sa crape odata, ce ne tot incurca cu pensiile lor!Copiii care se culca flamanzi sunt vinovati ca s-au nascut intr-o familie de amarati!si e clar ca nu vor sa invete, ca altfel s-ar duce la scoala in zdrente, desculti si fara caiete, ca cine vrea cu adevarat, reuseste in viata!Uite ca noi am muncit si am reusit!


Desi cred, si am mai spus aici pe blog, ca saracia e intr-un fel o alegere, mai cred si ca ea este un blestem si ar trebui, pe cat posibil, eradicata.Cand Mantuitorul a zis ca ,,pe saraci o sa-i aveti intotdeauna cu voi,, nu cred ca a vrut sa spuna ca e normal sa fii sarac, ci ca unii oameni sunt atat de lacomi, incat se vor lupta cat vor putea pentru a-i mentine pe altii in saracie si lipsa de educatie, ca sa profite de pe urma lor. Ceea ce se intampla si la noi in societate.Politicienii, sprijiniti de marile corporatii si supusi intereselor politice si economice straine, se lupta sa tina tara asta in saracie si privatiune, pentru a avea mana ieftina de lucru. Ne laudam cu diaspora, dar ce este diaspora altceva decat o suma de imigranti economici, care inghit, majoritatea dintre ei, o gramada de mizerii de la stapanii lor straini, pentru un banut in plus si speranta de mai bine pentru copiii lor, care incet-incet uita sa vorbeasca romaneste, sau nici nu mai ajung sa invete vreodata?Oameni pierduti pentru tara, pentru ca majoritatea nu se vor intoarce inapoi, traind chinul instrainarii, pe care si-l mai ostoiesc odata la 4-5 ani, participand la vot, uitand apoi de unde au plecat , pana la urmatoarele alegeri.Oameni pe care guvernantii nostri ii inlocuiesc cu ,,sclavi,, din Vietnam, India sau mai stiu eu de pe unde, fiindca, ce sa vezi, nu mai sunt o suta la usa care sa-ti accepte salariul de mizerie si sa munceasca ca prostul.


Va rog, dragi romani, sa va ganditi ca inegalitatea si inechitatea din societate sunt probleme care ne privesc personal, pe toti!te asigur ca n-o sa poti sa fii tu singurul care traieste in lux, circula doar cu masina si isi duce copiii la scoli private, in timp ce restul din jur se chinuie in saracie si isi duc traiul de azi pe maine!Nu poti stimula mereu pofta consumista din om, dar sa il exploatezi si sa ti-o satisfaci doar tu!Nu il poti plati pe sef cu mii de euro, iar angajatul care duce greul firmei ia minim pe economie!profesorul, medicul sau politistul n-o sa-si da interesul doar din ,,vocatie,, , ca vocatia nu tine de foame si nu plateste facturi!preotul/pastorul traieste si el in lumea materiala, are copii, nu ii poti cere sa ii hraneasca cu spiritualitate, in timp ce tu o duci bine!taranul n-o sa-si rupa spatele muncind, ca sa-i dai tu o nimica toata pe ceea ce produce.


Daca am uitat lectiile istoriei, va reamintesc ca revolutia bolsevica a izbucnit tocmai pe fondul acestor inechitati sociale. Si daca oamenii de atunci mai aveau ceva credinta in Dumnezeu, generatiile care vin nu mai sunt asa de miscate de ideea rasplatii in Ziua de Apoi, ci vor un trai cel putin decent aici si acum. Uitati-va la ce s-a intampla in Chile sau in Franta si veti intelege ca nu mai merge sa nu imparti echitabil bunastarea sociala. Nu mai merge sa nu oferi sanse egale tuturor copiilor, sa ai un venit minim garantat, salarii decente, conditii de munca corecte si asa mai departe.Placa cu austeritatea si cu stransul curelei, in timp ce tu te ingrasi, nu mai prinde la nimeni!poate doar la cei care cred, eronat, ca taindu-se de la altii, ei vor continua sa o duca bine!sa va spun un secret, care nu e chiar asa secret: respiram cu totii cu capul in aceeasi punga!daca la unul o sa miroase a ...., n-o sa fie nici la tine parfum de trandafiri, oricat ai da cu spray!


Nici statul minimalist, nici statul socialist nu sunt solutia, ci un echilibru intre cele doua, astfel incat toata lumea sa fie in castig si sa gaseasca in societate sprijin pentru a se dezvolta, a progresa si a prospera.


Astazi, de ziua noastra nationala, sa dam cu totii mana cu mana si sa nu ne mai lasam exploatati si batjocoriti de toate leprele poitice!sa lasam idolatria politica sau indiferenta si sa ne implicam asa cum credem ca e mai bine, fiindca, atunci cand suntem uniti , putem schimba lucrurile!


La multi ani, Romani!La multi ai, Romania!

cu drag,

Irina