sâmbătă, decembrie 28, 2019

Cuvantul anului 2020 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )


Acesta e al 7  lea an in care imi aleg cuvantul anului.Meditez la asta de mai multa vreme si astazi, pe cand rasfoiam niste postari mai vechi de pe blog, mi-a devenit limpede ce imi doresc in 2020 si care este cuvantul potrivit :).

Inainte de a va impartasi cuvantul meu pentru 2020, va reamintesc ca puteti gasi, apasand pe linkurile de mai jos, resurse care sa va ajute in alegerea propriului vostru cuvant
CUVANTUL ANULUI - CUM IL ALEGEM?

Iata si cuvintele mele din anii trecuti :

♥ 2014 : SIMPLITATE
♥ 2015 INFLORESTE
♥ 2016 RECONECTARE
♥ 2017 DETERMINARE
♥ 2018 PASIUNE
♥ 2019 A PROSPERA

Cred ca am ales binet cuvantul lui 2019 si vreau sa multumesc lui Dumnezeu ca ne-a dat spor si ajutor in toate lucrurile.Cu toate acestea, din cauza programului incarcat, de multe ori doar am supravietuit, bifand listele , si adeseori am fost cuprinsa de tristete.Anul acesta imi doresc nu doar sa sporesc in toate cele bune, dar sa am BUCURIE in tot ceea ce traiesc si in ceea ce fac.

Cuvantul meu pentru 2020 este :



BUCURÍE, bucurii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire, de satisfacție sufletească * Exaltare sufletească intensă provocată de emoții puternice; mulțumire sufletească.*Sentiment viu de mulțumire a sufletului când posedă un bun real sau imaginar

Pasajul anului este : 
4 Bucuraţi-vă* totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!
5 Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape*.
6 Nu* vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7 Şi pacea* lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.
8 Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot* ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.
Filipeni 4:4-9 

In alegerea cuvantului pentru 2020 m-au inspirat vorbele pline de duh ale staretului Tadei :

,,Omul trebuie sa se osteneasca sa aiba un duh plin de bucurie. Se zice ca trebuie sa pastram cu orice pret pacea launtrica si sa avem intotdeauna duh plin de bucurie. Intotdeauna! Cu orice pret sa fim pururea bucurosi, pururea voiosi.
 Dar, iata, si Sfantul Ioan din Kronstadt spune: Noi santem precum vremea, vin furtuni, vanturi, fulgere, iar apoi straluceste soarele, si ne este bine. Asa si noi. Apoi iarasi vine furtuna, si iarasi soarele, si tot asa. Si mai spune: pentru ca avem si trup, noi si trupul acesta materialnic santem inrauriti de conditiile atmosferice. Cand conditiile sunt bune si cand presiunea atmosferica nu este mare, atunci este vreme buna, iar noi santem veseli si bine dispusi. Iar cand vremea este mohorata, si noi suntem abatuti. Asa este! De aceea, trebuie sa ne pastrama cumpatarea (duhovnicesca). Chiar si atunci cand este vreme mohorata sa fim linistiti cu duhul.
 Omul trebuie sa se osteneasca sa fie intotdeauna, cu orice pret, intr-o stare sufleteasca buna, sa fie neincetat cu duhul plin de bucurie, pentru ca duhurile din vazduhuri vor sa fim necontenit tristi.,,
 
 Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita
 
 Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2020?
Scrie despre el pe blogul tau si lasa linkul in colectia deschisa pana pe 31 decembrie, sau lasa un gand la comentarii.

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter