miercuri, octombrie 28, 2020

Caminul tau, un colt de rai!- Retrospectiva saptamana 3

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisMGqzG7hkC5FfKTrgLXe46ANyO7uoPm9mQjzAXrmj3jf3PFiKqTRBmQNzQ_qts-vDY9HV70vdShFOY2Sj3lf8kxXLsd8wOPiPLnXopJFWiaGEU7AjKvP-NevF3gY_Svsu1D9eJAig-s0/s640/caminul.jpg

Saptamana 3 a fost despre ordine si organizare. Recunosc ca n-am avut mare lucru de facut in aceasta saptamana, fiindca, stand  asa de mult acasa in acest an, am facut curatenie generala - am varuit, am vopsit, am refinisat mobila de bucatarie si am reorganizat toate dulapurile si sertarele, am redecorat si reorganizat holul, am construit o terasa  - pe scurt, am facut o gramada de chestii pentru care inainte nu am avut timp si nici energie.Am observat ca a fost un fenomen generalizat :)) - din cate am inteles, piata de materiale de constructii din Romania a crescut cu 12 % , in timp ce in Europa a scazut :)).

Eu mi-am propus de mult timp sa reorganizez bucataria si sa ii schimb aspectul, investind cat mai putini bani, pe cat posibil. 

Cand ne-am mutat la casa bugetul a fost destul de strans , asa ca am folosit multa din mobila pe care o aveam deja. Evident ca mi-ar fi placut o bucatarie  de la Ikea :)), dar m-am multumit cu realitatea - adica o bucatarie obisnuita, din pal furniruit. De-a lungul timpului bucataria noastra a mai suferit ceva schimbari - am mutat chiuveta si aragazul intr-o camaruta mai mica, cu usa, si in locul lor a facut tata niste sertare si niste dulapuri cu ce materiale avea deja, de aceea aspectul nu era deloc unitar .

Asa ca, pentru unele dulapuri, am folosit folie autocolanta, iar pentru celelalte vopsea. Dupa indelungi framantari :)), m-am decis sa fac mobila alba, din maro, fiindca bucataria noastra e intunecoasa si asa s-a mai luminat putin.Am folosit vopsea cretata ca sa schimb culoarea,  si ceara - pentru finisaj.

Desi multe tutoriale spun ca e simplu sa vopsesti mobila, nu e chiar asa :). Eu am preferat sa aleg drumul mai lung, adica am demontat usile, le-am curatat, le-am smirgheluit cat sa indepartez lacul, am dat cu grund, am asteptat o zi sa se usuce, am smirgheluit, am dat cu vopsea in doua straturi (vopsea, uscare, smirghel fin - asta a fost ordinea operatiilor :) ), iar la final am ceruit si am lustruit. Toata operatiunea mi-a luat in jur de trei zile, dar rezultatul e placut, toata bucataria s-a luminat dintr-o data si are cu totul alt aspect.

Vopseaua cretata se usuca foarte repede, se aplica usor si, ce e mai important, fiind pe baza de apa, nu miroase si nu e toxica. Se gaseste in multe magazine de bricolaj, si pe net.

Nu are rost sa detaliez mai mult de atat, ca nu vreau sa fac un tuorial despre vopsit, sunt multe informatii pe net. Ideea este ca se poate sa schimbati atmosfera casei cu investitii minime si cu un pic de munca. Nu am foarte multe poze, dar se observa cat de cat cum era inainte si dupa :).

inainte :

dupa :

Sunt foarte incantata de cum arata bucataria acum, atmosfera e mult mai placuta, mai aerisita si mai odihnitoare.

Cu siguranta multi dintre noi nu isi permit o casa sau o mobila ca in reviste si e ok asa.Nu trebuie sa fie totul nou, nu trebuie sa fie totul perfect. O casa reflecta personalitatea celor care o locuiesc, si conteaza cel mai mult atmosfera pe care o cream prin felul nostru de a fi si prin modul in care ne folosim de ceea ce avem.Viata trebuie traita cu bucurie aici si acum, in acest mereu prezent care ne sta la dispozitie, si nu in asteptarea unui viitor perfect, undeva, candva...

Va doresc o zi frumoasa, in care sa va bucurati de ceea ce aveti!

♥