luni, decembrie 27, 2021

Cuvantul anului 2022 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )

 

 

...al optulea an in care imi aleg un cuvant calauzitor pentru anul care vine :)

Cuvantul anului 2021 a fost ,,mai mult.."  …din ceea ce contează cu adevărat. Pot spune ca anul a inceput bine si, pe ansamblu, nu a fost un an rau, am realizat cateva lucruri pe care le aveam in obiectiv si am incercat sa ma bucur cat mai mult de viata asa cum e ea, fara sa ma stresez , pe cat posibil.Un an oarecum linistit, cu partea lui de suparari, dar si de bucurii.M-am simtit de multe ori lipsita de energie si entuziasm,  si oarecum deprimata, trista si obosita psihic, probabil in mare parte datorita situatiei cu covidul.

Inainte de a va spune ce cuvant mi-am ales pentru 2022 va reamintesc ca puteti gasi, apasand pe linkurile de mai jos, resurse care sa va ajute in alegerea propriului vostru cuvant
CUVANTUL ANULUI - CUM IL ALEGEM?

Iata si cuvintele mele din anii trecuti :

♥ 2014 : SIMPLITATE
♥ 2015 INFLORESTE
♥ 2016 RECONECTARE
♥ 2017 DETERMINARE
♥ 2018 PASIUNE
♥ 2019 A PROSPERA
♥2020 BUCURIE
♥2021 MAI MULT ...din ceea ce conteaza cu adevarat

Cuvantul ales de mine pentru 2022 este INCREDERE.Am ales acest cuvant fiindca simt ca am nevoie sa fiu mult mai increzatoare si mai sigura pe mine. Vreau sa fiu increzatoare ca pot realiza lucruri, ca sunt puternica si ca ma pot descurca in situatiile dificile.Deasemenea, vreau sa fiu mai increzatoare in viitor, in faptul ca imi va aduce lucruri bune, pozitive, luminoase, ca in viata mea vor veni schimbari benefice si oameni de la care sa invat ceva si care sa imi aduca bucurie.Am nevoie sa fiu increzatoare ca Dumnezeu este cu mine in orice situatie si ca vrea sa reusesc, sa biruiesc in ceea ce mi-am propus.


In filozofia orientala chackra solara (culoare galbena) reprezinta abilitatea de a fi increzatori si de a simti ca detinem controlul in viata noastra.Este centrul energetic al stimei de sine, al sentimentului de valoare, de incredere in sine, de putere personala si de autocontrol. Atunci cand exista blocaje la acest nivel , ne simtim lipsiti de energie, de incredere in sine, avem sentimente insecuritate, vointa slaba, mentalitate de victima , oboseala, lipsa de motivatie.

Nu stiu cum sa spun, dar la mine parca s-au potrivit perfect chestiile astea, simt ca am un blocaj in zona chacrei solare si intentionez sa rezolv situatia :)).

Versetul pe care mi l-am ales pentru anul acesta este din Cartea lui Iosua Navi :

Fii tare şi curajos, să nu te temi, nici să te spăimântezi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine pretutindenea, oriunde vei merge

Iosua 1:9 Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2022?

 


10 comentarii:

 1. Este al treilea an cand fac asta. Cuvantul anului 2022 pentru mine e disciplina. Am 3 copii mici, job, casa si de asta simt cel mai mult lipsa acum.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu de la tine am preluat ideea cu un cuvant al anului. Si pot spune ca mi-a prins bine. Anul trecut am ales „disciplina” si desi de multe ori mi s-a intamplat sa uit de el, per total l-am internalizat totusi, cumva, si cred ca mi-a influentat atitudinea. Anul acesta si eu am ales „incredere”. Sunt un om cu o tendinta destul de pronuntata de a controla ce se intampla si asta nu e ceva foarte bun. Am nevoie sa invat sa am incredere in bunatatea si intelepciunea lui Dumnezeu. Incredere si in ceilalti si incredere in frumusetea si bunatatea intrinseci ale lumii. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Am srar si am meditat. In raport cu tot ce a fost si este acum si ce vreau sa fie la anul. Da, nu trebuie sa renuntam la speranta si vise, optimism si incredere in mai bine!

  RăspundețiȘtergere
 4. De vreo doua zile ma tot gandesc la asta si incă oscilez intre cateva cuvinte. Ar fi prima data pentru mine alegerea unui astfel de cuvant.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intre timp am ales
   https://mniko.blogspot.com/2021/12/bullet-journal-si-cuvantul-anului-2022.html

   Ștergere
 5. La mulți ani, Irina, și spor în tot ce îți propui pe 2022! Să fie un an binecuvântat și cu cele bune la toți ai casei! Am primit și eu cuvântul anului pentru 2022! https://femeiacrestina.blogspot.com/2022/01/cuvantul-anului-2022.html
  Bucurie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Credința este acțiunea de a te încrede în divinitate, oricare ar fi cea în care crezi. Din punctul meu de vedere încrederea este credința în particula de divinitate din tine, e o altă fațetă a credinței și acceptarea deplină a faptului că divinitatea ta lucrează prin tine. Să ți se împlinească speranțele pe care ție le pui în 2023 și să crezi în tine :)

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.