marți, mai 03, 2022

Mai, bine ai venit!Ganduri si intentii


Luna mai, luna trandafirilor, a bujorilor, a capsunilor, a gradinii pline de verde!luna mai, cat te iubesc!

Daaar...e un inceput de mai rece si innorat, care ma tine din treaba :)), fiindca vremea rece parca imi taie din energie.( E timpul sa ma mut in Florida :)).) Pe langa asta  am multe planuri care implica statul pe afara, si nu imi place sa ies in frig :)).Ei, vin ele si zilele cu soare, nu ma indoiesc :).

Gradinuta noastra devine din ce in ce mai verde, zilele trecute am mancat ridichi proaspete si cat se poate de bio, si am simtit o mare fericire :)).E foarte, foarte placut sa vezi roadele muncii tale fizice.Sper ca in timp sa invat mai multe din secretele gradinaritului, deocamdata sunt la grupa zero :)).

Pentru luna mai  am planuri  domestice, imi doresc sa ma ocup mai mult de casa si de gradina.In ultimii ani nu prea am avut timp sa ma ocup de lucruri asa cum mi-as fi dorit si parca anul acesta am simtit o energie noua in aceasta directie.

Am in minte mai multe proiecte de debarasare, reorganizare si de trecere spre un stil de viata mai aproape de natura, nu doar in sensul doar de a sta la aer :)), ci si de a folosi mai putine plasticuri si chimicale, de a produce mai putina poluare si mai putine deseuri.

Imi doresc sa fac niste schimbari folosind, pe cat posibil, obiectele de care dispunem deja, sa nu cumpar altele noi, ca sa ocup locul si cu ele :).

Obiectele din casa au nevoie de sortare, si de unele ma voi desparti, multumindu-le ca mi-au fost de folos pana acum :).

Imi doresc o casa cat mai aerisita, in culori naturale, cu materiale naturale si cat mai debarasata si organizata posibil :)

 

Culoarea lunii


bej - unificare, liniște . Bejul simbolizează calmul și simplitatea
 
 
Cuvantul lunii
 
reorganizare
A organiza pe baze noi; a întocmi, a orândui din nou.
 
 
 Intentiile lunii 
 
mai aproape de ce este natural

 
Provocarile lunii
  • debarasare si redecorare in  doua dormitoare 
  • de inlocuit produsele de curatenie toxice cu unele mai prietenoase cu noi si cu mediul
  • gradinareala
 
 Citatul lunii
 
 
 
 Va doresc un mai cu spor si  bucurie! 
 
 

10 comentarii:

  1. Mulțumim, la fel și ție! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. În luna mai vreau să supraviețuiesc, ritmul la lucru este infernal și în timpul liber am un proiect tare drag în desfășurare chiar pe ultimele sute de metri, prima perioadă cât de cât linișită apare în agendă după 15 iulie dar om vedea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multa putere si energie iti doresc!cand faci ce iti place timpul trece repede

      Ștergere
  3. O luna mai asa cum o vrei! Multa bucurie in suflet si mult soare afara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!sa fie cald!deocamdata, cel putin dimineata, cam ingheata nasul :))

      Ștergere
  4. succes sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus. Poate nu vei reusi fix intr-o luna ( eu clar nu am reusit) dar este bun si doar inceputul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deja primul dormitor e aproape gata, in doua saptamani maxim termin, cred ca ma apuc si de al treilea.Pana in septembrie vreau sa fac toata casa, plus magazia :))

      Ștergere
  5. mult succes in ce ti-ai propus.
    Imi place fraza: "sa facem loc pt cele noi ce vrem sa vina in viatza noastra".

    La produse de curatenie am renuntzat dramatic de multi ani - se poate si e mai ieftin si mai sanatos. Insa sa nu ai asteptari sa straluceasca impecabil cum e de la chimicoase, si nici sa miroase parfumat scriu asta pt ca mi-a luat ceva timp sa inteleg asta ca poate fi curat si fara miros si fara sclipiri.... Daca tii produsele vechi si le folosesti rar, asa pana se termina, ai incredere ca apa simpla e suficienta in 90% din treburi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am gandit la asta.La detergenti vad ca au un miros destul de placut cei eco.Pentru casa vreau sa folosesc sapunul de marsilia, ca imi place grozav mirosul.Deocamdata mai am din cele clasice, trebuie sa le termin.Nu pot doar cu apa, eu daca nu simt mirosul de detergenti parca nu e curat :)).Am vreo doua preferate si consum din abundenta :))

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.