duminică, noiembrie 06, 2022

Caminul tau, un colt de rai!Retrospectiva : saptamanile 4 si 5

 

 Ieri s-a incheiat provocarea de octombrie, deja s-a dus si prima saptamana din noiembrie - sper ca v-ati odihnit si v-ati rasfatat macar un pic zilele acestea :).

In saptamana a patra mi-am propus sa ma odihnesc , asa ca luni si marti am muncit in forta pentru serviciu :)), si am mai rezolvat niste treburi care imi stateau pe creier si nu-mi dadeau pace. Citeam undeva ca mamele nu se pot odihni , in special psihic, din cauza listelor cu lucruri de facut care le ruleaza in cap de dimineata pana seara.Eu am incercat varianta de a pune listele din cap pe hartie, de altfel fara ele as uita ce am de facut - dar intr-un fel e mai rau, fiindca atunci e musai sa le fac :))Asa ca in restul saptamanii mi-am dat o pauza de la treburi, mi-am propus sa fac minim in casa si sa ma ocup mai mult de lucrurile care imi odihnesc si imi bucura sufletul , cum ar fi momentele de rugaciune si de citire a Bibliei sau a unei carti duhovnicesti, notite in jurnal, un pic de lucru de mana sau seri bucuroase impreuna cu familia.

Ultima saptamana a fost despre rasfat si intr-un fel nu am facut nimic special, fiindca am grija mereu ca, din cand in cand, sa ma rasfat un pic :).Bine, nu sunt genul pretentios :)), in general ma bucur de lucrurile simple, banale, care nu necesita mare efort si/sau cheltuiala.

Dar fiindca aveam in intentie sa fac ceva special pentru mine m-am bucurat mult ca am gasit si mi-am cumparat o agenda foarte draguta pentru 2023☺️ . Desi mi-e  drag bujo-ul meu  ceva pretiparit e mai util pentru mine in aceasta perioada a vietii, fiindca trebuie sa imi dozez foarte atent timpul dedicat activitatilor creative.Am gasit si un cosulet asortat, in care imi tin si Biblia, jurnalul de rugaciune, etc..

 


Trecerea la noua ora m-a dat peste cap, sper si ma rog ca momentul in care se va renunta la acest prost obicei sa vina cat mai repede.Dupa cateva nopti dormite aiurea si zile in care m-am simtit foarte obosita, am reust sa intru intr-un ritm care imi place foarte mult - ma culc devreme si ma scol devreme.Asa am  dimineata un scurt timp de liniste cu care sa-mi incep ziua.

Aceasta luna a provocarii de octombrie a fost foarte rodnica pentru mine, fiindca am reintrat intr-un ritm si am reluat niste activitati care mie imi fac bine si care ma odihnesc, niste obiceiuri legate de viata mea interioara.Urmeaza sfarsitul toamnei si lunile de iarna care, prin specificul perioadei, ne cheama sa ne concentram mai mult pe lucrurile dinlauntru , atat spiritual, cat si ca locatie fizica 😁.

Sper ca si pentru voi provocarea din acest an a fost cu folos si va multumesc celor care m-ati insotit de-a lungul ei ❤️🤗