vineri, mai 24, 2024

Proiectul anului 2024 : ,,paturica meteo"(temperature blanket)

 Cred ca prima oara am auzit de ,,temperature blanket" pe blogul Bunny Mummy. Este vorba de o paturica, tricotata sau crosetata, la care se  folosesc fire de culori diferite, in functie de temperatura de afara ,si la care se lucreaza zilnic, astfel incat la sfarsitul anului vom avea o patura multicolora si o perspectiva meteorologica asupra intregului an.

M-a tentat acest proiect de multe ori, dar nu am gasit firele potrivite.La sfarsitul anului trecut mi-a venit iar gandul la aceasta paturica, si, scotocind bine netul, am gasit niste fire sa se potriveasca, precum si multe resurse utile.

M-a ajutat  acest ghid complet pentru realizarea unei ,, paturi meteo" .Pe langa foarte multe sugestii si imagini inspirationale, au o carticica gratuita care se poate descarca si printa. 

Dupa multa gandire m-am hotarat sa lucrez paturica din acril, fiindca e un fir destulde ieftin, e usor si se poate spala la masina.In general nu-mi place sa lucrez cu fire sintetice, dar lana e mult prea scumpa pentru un proiect asa mare, iar bumbacul este un material destul de greu.

Intai am notat intervalele de temperatura, apoi am ales culorile pentru fiecare interval. As fi avut nevoie de mai multe tonuri de culoare, pentru a stabili niste intervale mai mici de temperatura, dar nu am gasit un fir cu atatea nuante.


Fiecare patratel are 3 randuri - in mijloc, minima zilei, randul 2 - maxima zilei, randul trei e de margine, cu alb. 

Inspiratia mea a fost paturica meteo realizata de @krafty_kris3

 

dar se gasesc zeci de modele pe instagram, daca dati cautare #temperatureblanket, am ales cateva , care mi-au placut


Daca doriti sa lucrati o astfel de paturica, o puteti incepe si acum, chiar daca nu mai e 1 ianuarie. Eu folosesc ACEST SITE pentru a afla temperatura din lunile care au trecut. In partea stanga, sus a paginii introduceti localitatea si apoi setati luna si anul care va intereseaza.

Pentru paturica mea folosesc fir Knitty DMC, 100gr./280m, croseta de 4 mm, dar eu lucrez cu 5 mm

Ce parere aveti, ati lucra o astfel de paturica?


4 comentarii:

Zuzu spunea...

Super!

Arims spunea...

Foarte faina ideea. Cand am vazut si eu un astfel de proiect pe instagram, m-am gandit ca as face o paturica tricotata cu starile zilnice fiindca oricum folosesc un "mood tracker". Deocamdata lucrez la patratele dupa tutorialul gasit la tine si imi place mult de tot!
Intr-adevar pentru proiecte foarte mari acrilul e o optiune foarte ok. Se comporta destul de bine in timp si asa cum ai zis, un mare bonus, se spala la masina. :D

@irina_sweet_home spunea...

mersiiii

@irina_sweet_home spunea...

da, si cu starile zilnice ar fi foarte fain!acum vad ca se gasesc mai multe optiuni pentru acril fata de cum erau odata