marți, septembrie 02, 2008

Biscuiti de casa cu nuca de cocos



Deja s-a racoit afara, asa ca e tare placut sa bei seara un ceai cald, cu o farfurioara de biscuiti alaturi.

Eu am folosit urmatoarea reteta :

  • 200 g unt (un pachet) -la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani fulgi de cocos (uscati, sau nuca de cocos proaspata, rasa)
  • 1 cana alune prajite, macinate marunt(sa nu fie sarate)
Untul moale se freaca cu zaharul pana se face spuma. Se incorporeaza ouale batute bine, apoi restul ingredientelor. Intr-o tava punem hartie de copt, si asezam cu lingurita gramajoare de compozitie, nu foarte apropiate intre ele. Le dam 15-20 min. la cuptor, la 170 grade. Se scot pe un grilaj sa se raceasca. Daca faceti cantitati mari se pot pastra in cutii de tabla, sau in pungi de plastic.
Aici gasiti reteta de biscuiti cu fulgi de cereale.

Irina