marți, octombrie 19, 2010

„Căminul tău- un colț de rai” - săptămâna a doua



Provocarea din prima săptămână ne cerea să aprindem în casă o lumânare deosebită, și de câte ori o privim să facem o mică rugăciune pentru pacea casei și familiei voastre. Sper că veți păstra acest obicei (eu așa am de gand :) ), și îl veți adăuga și pe cel din săptămân a doua -

puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.

 Eu nu sunt o persoană prea muzicală, și în general prefer liniștea, așa că  sugestiile lui Courtney pentru această săptămână au fost foarte utile :):


1. Dacă știți să cântați la un instrument (sau poate copiii voștri), nu ezitați să dați câteva concerte acasă în această săptămână. Cu siguranță atmosfera se va schimba complet!La noi în familie nu știe nimeni să cânte, așa că am sărit peste această idee :)).

2.Cântați ori fredonați ceva în timp ce gătiți , sau când curățați baia, ori când conduceți mașina. Străduiți - vă să faceți asta, va fi contagios pentru toată familia!

3. Courtney  recomandă să îi ascultăm pe George Winston si David Nevue, care se aflau deja printe preferații mei. Eu l-am adăugat și pe Yruma, care cântă în același stil. Dacă aveți sugestii de muzică, vă rog să le lăsați la comentarii. Mai jos e un cântec interpretat de George Winston, foarte potrivit pentru această dimineață mohorâtă de octombrie :))




4. Puteți asculta și muzică religioasă. Prefratul meu este psaltul Marian Moise, care are o voce deosebită. Puteți asculta pricesne, sau acatiste interpretate de el, sigur toate vă vor merge direct la suflet :). Mai jos una din piesele sale:



Odată ce ați ales muzica și ați pus-o să cânte e vremea să lucrați și asupra voastră :

1. Când vă simțiți tentată să țipați, să mormăiți cu mânie numele cuiva , să vă încruntați sau să vorbiți la supărare ...coborâți intenționat vocea aproape de șoaptă.În Pilde 15::1  se spune - Un răspuns blând domoleşte mânia, iar un cuvânt aspru aţâţă mânia. Concentrați-vă să sfolosiți doar cuvinte, expresii faciale și atingeri pline de blândețe.Pentru mine e întradevăr o provocare, că una-două țip la cei din casă :((.


2. Propuneți-vă să nu îi lăsați pe cei din jur să  vă supere.  De multe ori ca soții și mame ne regăsim reacționând la emoțiile celorlalți. Cineva din familie e morocănos, și două minute mai târziu sunt și eu morocănoasă. Cineva în familie vorbește cu asprime, și două minute mai târziu vorbesc și eu la fel. Propuneți-vă să vă controlați stările emoționale și nu-i lăsați pe ceilalți să vă dicteze modul în care vă simțiți.

3. Dacă țipați la cineva  nu-l  ajutați cu nimic.  Căminul vostru nu va fi un colț de rai dacă nu vă controlați temperamentul.


Vă doresc o toamnă plăcută!

Irina