joi, februarie 10, 2011

De Ziua Îndrăgostiților

google.com

Mai sunt 3 zile până la Ziua Sf. Valentin, supranumită Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoare populară în occident, și de dată recentă la noi, este aplaudată sau hulită - depinde de persoană, și de convingerile ei. Transformată în prilej de efuziune comercială, la fel ca Paștele, Crăciunul, sau Sf. Nicolae (și până la urmă care e supărarea, cei care fac comerț nu trebuie să trăiască?depinde de noi pe ce punem accentul).
google.com


Originea Zilei Indragostitilor o descoperim în istoria Bisericii, mergând la Roma, în anul 270 d.H.Atunci a fost martirizat preotul Valentin, pentru că îndrăznise să oficieze Taina Cununiei tinerilor care o cereau, în ciuda interdicției imperiale.Se spune că înainte de moarte, îndrăgostit fiind de o fată, i-a trimis acesteia o scrisoare în care își exprima iubirea- de unde obiceiul de a trimite felicitări celor dragi în această zi.

felicitare sf. valentin


Sf. Valentin este considerat protectorul iubirii curate și al căsătoriei. Deși nu este trecut în calendarul ortodox pe 14 februarie, conform Tipicului Bisericesc credicioșii greci cu numele de Valentin/ Valentina obișnuiesc să își serbeze ziua.

fursecuri inimi
google.com

Deoarece luna februarie e în general o perioadă destul de cenușie, fiind oarecum un prag între  strălucirea rece a iernii și izbucnirea plină de viață a primăverii mi-a plăcut ideea de a o transforma în luna colorată a iubirii - prilej de a decupa inimioare, de a împrăștia lumânărele roșii prin casă și a mă concentra pe dezvoltarea și îmbunătățirea relației cu soțul meu drag.
Profit de ocazie ca să preiau provocarea lansată de Courtney- de a plănui  pentru 14 februarie ceva special pentru soțul meu, prin care să-i arăt cât de mult apreciez omul minunat care este. 
În lista de lecturi am inclus  două cărți pe care eu personal le-am găsit de un real folos :
 
carti casatorie
  • Provocarea dragostei de Stephen și Alex Hendric
  • Dragoste și respect de Emerson Eggerichs

Iar Ilincăi  îi citesc Prințesa și Sărutul ( Princess & the Kiss: A Story of God's Gift of Purity ), o carte pe care sper că fetițele mele o vor îndrăgi.

printesa si sarutul


Vă doresc o seară plăcută!
 Irina