vineri, februarie 18, 2011

Despre treburile zilnice


Bine v-am găsit, sper că ați avut până acum o zi cu spor în toate! Eu nu am reușit să fac foarte multe, m-am cam împrăștiat. Afară e o atmosferă mohorâtă, dar m-am bine dispus privind materialele primite de la Csilla, pregătite pentru cusut. Toate îmi plac, dar poplinul japonez, în culori vii, e preferatul meu ! :)




Am făcut o mică pauză de cafeluță, în care să vi le arăt, și să vă împărtășesc un cuvânt de folos al Sf. Teofan Zăvorâtul, care sper că vă va încuraja pentru ce aveți de făcut mai departe!



Dați-mi voie să am convingerea că tot ceea ce faceți prin casă și în afara casei privitor la treburile vieții zilnice este lucru dumnezeiesc și plăcut lui Dumnezeu. Căci pentru toate cele implicate aici există diferite porunci. Iar împlinirea poruncilor cum să nu fie plăcută lui Dumnezeu....De ce nu vă merge totul bine?Cred că nu vă merge bine deoarece voiți să-l pomeniți pe Domnul uitând de treburile vieții de zi cu zi. Însă treburile zilnice zac în conștiință și înlătură pomenirea Domnului. Și trebuie dimpotrivă, să vă îngrijiți de treburile zilnice, dar ca și cum vă sunt încredințate de Domnul, și ca și cum le săvârșiți înainte Domnului. Altfel nu vă va ieși nici una, nici alta, dar în acest caz vor fi duse la capăt și una și alta.



Dacă vi se pare că ați utiliza timpul mai cu folos altfel, decât să-l cheltuiți în gospodărie, iată ce ne învață Sf. Teofan :

Așa sunt treburile gospodărești!Nimic nu ne mai rămâne aici decât să răbdăm și să înțelegem că spre aceasta este menită viața de pe pământ, ca omul să muncească în sudoarea frunții, iar nu să filozofeze. Acesta este canonul nostru obștesc.sti

Vă doresc o zi frumoasă în continuare, și nu uitați că mâine e sâmbătă, deci ne vedem la Sâmbăta Roz!Cu vremea mohorâtă de afară ceva roz e binevenit :))


Irina