duminică, februarie 27, 2011

Sâmbăta Roz

Am găsit pe un blog  o provocare ce mi-a plăcut - în fiecare sâmbătă să postezi imagini cu  ceva roz care îți place. Nu trebuie neapărat ca rozul să fie printre  culorile tale preferate. Imaginile pot fi din natură, din călătorii,  ceva ce ai lucrat manual, sau obiecte pe care le ai în casă.


Eu am început să  îndrăgesc rozul tot mai mult, deși altădată nu se număra printre  preferințele mele- și am o grămadă de idei roz în cap :)), pe care o să  încerc să le postez în fiecare sâmbătă. Dacă participați la Sâmbăta Roz lăsați un link la comentarii, ca să fiți vizitate.
Știu, e duminică seara, nu sâmbătă, dar nu puteam lăsa săptămâna să treacă fără Sâmbăta Roz :).
Căutând ceva pe net am descoperit un blog tare simpatic, dacă vreți să vă binedispuneți vizitați-l neapărat! E vorba de Fröken Elsas Virkblogg (Miss Elsa’s Crochet Blog), blogul unei doamne din Suedia, care face niște lucruri extraordinare. Mai jos e ceva roz de pe blogul ei :).
O micuță șoricică în așteptarea rochiței ei croșetate : Iar aici - rochița e gata :)Nu-i așa că e drăguță?Vă doresc o seară plăcută în continuare, și cât mai roooz! :)


Irina

marți, februarie 22, 2011

Zi de iarnă


De la șase dimineata ninge. Întâi cu fulgi mari, pufoși, ca niște pene, apoi mărunt și viscolit. Îmi place iarna, fiindcă e un anotimp de interior - momente plăcute la gura sobei (cine are :)) ), cu o carte sau ceva de tricotat, cusut sau croșetat;cu o ceașcă de ceai fierbinte, sau ciocolată caldă cu frișcă- alături de familie și/sau de prieteni.
În tradiția noastră populară iarna era anotimpul șezătorilor - fetele și femeile din sat se întâlneau ca să toarcă lâna sau cânepa împreună. Sau fiecare cosea, broda, țesea ori împletea la ea acasă.
Nu știu cum o mai fi în ziua de azi pe la țară, dacă se mai păstrează obiceiurile sau nu. Iar la oraș șezătorile s-au mutat pe internet :)). În orice caz, ideea principală rămâne - iarna e un anotimp extraordinar pentru îndeletnicirile manuale, cel puțin pe mine mă provoacă întotdeauna. Lucrez un șal în culorile iernii de afară -alb, negru, turcoaz și fir argintiu.
Modelul se numește ”half granny square shawl” - găsiți instrucțiuni detaliate aici. Zilele astea o să vă arăt și fața de pernă, este aproape gata, mai trebuie doar să îi cos spatele.

Vreau să termin șalul până la 1 martie, când încep păturica. Am făcut o probă, și am lucrat două hexagoane. Nu e deloc greu, abia aștept să mă apuc serios de lucru. Am nevoie de 196 de hexagoane:)), fiindcă sunt destul de mici, firul fiind subțire.


Închei cu un cuvânt al Sf. Teofan Zăvorâtul:

Începeți totul cu rugăciunea, continuați cu nădejdea și încheiați cu mulțumirea. Fiecare lucru va fi acoperit cu un văl dumnezeiesc...Agitația o provoacă nu treburile, ci modul săvârșirii lor.Când se face un lucru, iar altele se îngrămădesc cu sutele în minte, trebuie să le alungăm pe acelea toate, și să facem un singur lucru, și în același timp să-l facem cu mâinile, iar cu mintea să fim la locul nostru.

Vă doresc o zi frumoasă în continuare,
Irina

sâmbătă, februarie 19, 2011

Hexagoane crosetate


Nu știu cum e la voi, dar în București e o vreme umedă, cenușie și friguroasă, numai bună de stat la gura sobei. Sau a caloriferului, mă rog, fiecare după posibilități :)).
Sâmbăta de azi nu e chiar roz, ci mai degrabă multicoloră :)). Pe   Pilde31  Dana a lansat o provocare - să lucrăm o păturică de primăvară, evident croșetată. Avem la dispoziție toată luna martie.
Întâi am scotocit pe net în căutarea unui model, și l-am găsit pe flickr - mai bine zis m-am îndrăgostit la prima vedere :)).www.flickr.com/photos/miainspiration/4315896244/

Pentru realizarea hexagoanelor instrucțiunile sunt  aici. A fost dificil să găsesc fire în nuanțe așa de vii, dar am reușit până la urmă .
Vă invit în grădina de vis :))Vă mulțumesc pentru vizită, și pentru frumoasele voastre comentarii!Să aveți o sâmbătă plăcută în continuare!

Irina

vineri, februarie 18, 2011

Despre treburile zilnice


Bine v-am găsit, sper că ați avut până acum o zi cu spor în toate! Eu nu am reușit să fac foarte multe, m-am cam împrăștiat. Afară e o atmosferă mohorâtă, dar m-am bine dispus privind materialele primite de la Csilla, pregătite pentru cusut. Toate îmi plac, dar poplinul japonez, în culori vii, e preferatul meu ! :)
Am făcut o mică pauză de cafeluță, în care să vi le arăt, și să vă împărtășesc un cuvânt de folos al Sf. Teofan Zăvorâtul, care sper că vă va încuraja pentru ce aveți de făcut mai departe!Dați-mi voie să am convingerea că tot ceea ce faceți prin casă și în afara casei privitor la treburile vieții zilnice este lucru dumnezeiesc și plăcut lui Dumnezeu. Căci pentru toate cele implicate aici există diferite porunci. Iar împlinirea poruncilor cum să nu fie plăcută lui Dumnezeu....De ce nu vă merge totul bine?Cred că nu vă merge bine deoarece voiți să-l pomeniți pe Domnul uitând de treburile vieții de zi cu zi. Însă treburile zilnice zac în conștiință și înlătură pomenirea Domnului. Și trebuie dimpotrivă, să vă îngrijiți de treburile zilnice, dar ca și cum vă sunt încredințate de Domnul, și ca și cum le săvârșiți înainte Domnului. Altfel nu vă va ieși nici una, nici alta, dar în acest caz vor fi duse la capăt și una și alta.Dacă vi se pare că ați utiliza timpul mai cu folos altfel, decât să-l cheltuiți în gospodărie, iată ce ne învață Sf. Teofan :

Așa sunt treburile gospodărești!Nimic nu ne mai rămâne aici decât să răbdăm și să înțelegem că spre aceasta este menită viața de pe pământ, ca omul să muncească în sudoarea frunții, iar nu să filozofeze. Acesta este canonul nostru obștesc.sti

Vă doresc o zi frumoasă în continuare, și nu uitați că mâine e sâmbătă, deci ne vedem la Sâmbăta Roz!Cu vremea mohorâtă de afară ceva roz e binevenit :))


Irina

joi, februarie 17, 2011

Spumă de ciocolată albă, cu ananas

Spuma de ciocolată e un desert delicios, rapid, și destul de ieftin. Până acum am făcut-o doar cu ciocolată amăruie sau cu lapte, și am vrut să văd cum iese cu ciocolată albă. Fiindcă spuma e destul de dulce, i-am adăugat fructe pentru o notă răcoroasă și plăcută.Ingrediente:
 • 4 ouă
 • 1 lingură de zahăr
 • 200 ml smântână pentru frișcă
 • 1 plic întăritor de frișcă
 • 2 ciocolate albe 
 • ananas bucăți
 Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain- marie, sau la microunde.

Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu zaharul. Se încorporează ciocolata topită, apoi albușul batut spumă, și frișca bătută. Se toarnă în cupe sau pahare. Se adaugă ananasul bucăți (sau alte fructe). La servire i se pune un moț de frișcă :). Eu am presărat și câteva afine.

Poftă bună!

Vă doresc o zi frumoasă ,
Irina

luni, februarie 14, 2011

Și darul merge laaaa...


Astăzi e 14 februarie, ziua în care am spus că voi face tragerea la sorți pentru darul de blog. Întâi aș vrea să vă mulțumesc pentru toate gândurile frumoase pe care le-ați lăsat la comentarii. Mă bucur că pot împărtăși, după slabele mele puteri, un pic de bucurie și de frumusețe cu voi, mai ales în lumea asta care numai roooz nu e :)). 
Regret din toată inima că nu am 82 de cadouri, ca să trimit la fiecare câte unul :((.
Dar poate va veni și ziua aceea :).
Până atunci pachețelul va pleca laaa......autoarea comentariului cu numărul 34 !adică la Adriana! Dragă Adriana, aștept pe mail adresa ta.
Vă mulțumesc încă odată tuturor, și vă aștept la următorul dar de blog, pe care mă voi strădui să-l organizez cât mai curând.


Vă doresc o săptămână frumoasă ,
Irina
sâmbătă, februarie 12, 2011

Sâmbăta rozAm găsit pe un blog o provocare ce mi-a plăcut - în fiecare sâmbătă să postezi imagini cu ceva roz care îți place. Nu trebuie neapărat ca rozul să fie printre culorile tale preferate. Imaginile pot fi din natură, din călătorii, ceva ce ai lucrat manual, sau obiecte pe care le ai în casă.


Eu am început să îndrăgesc rozul tot mai mult, deși altădată nu se număra printre preferințele mele- și am o grămadă de idei roz în cap :)), pe care o să încerc să le postez în fiecare sâmbătă. Dacă participați la Sâmbăta Roz lăsați un link la comentarii, ca să fiți vizitate.

Bine ați venit la Sâmbăta Rooz! sper că nu ați uitat!nici eu, deși am întârzâiat un pic cu postarea. Fiindcă se apropie Ziua Îndrăgostiților, alias ziua inimioarelor sub toate formele, m-am delectat și eu lucrând câteva inimioare croșetate.. Una din ele este roz, desigur, și mi-a împodobit tava de cafea în această după-amiază, alături de un buchet gingaș de ghiocei.


Vă mulțumesc pentru vizită, și vă aștept săptămâna viitoare la Sâmbăta Roz!

Irina

joi, februarie 10, 2011

De Ziua Îndrăgostiților

google.com

Mai sunt 3 zile până la Ziua Sf. Valentin, supranumită Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoare populară în occident, și de dată recentă la noi, este aplaudată sau hulită - depinde de persoană, și de convingerile ei. Transformată în prilej de efuziune comercială, la fel ca Paștele, Crăciunul, sau Sf. Nicolae (și până la urmă care e supărarea, cei care fac comerț nu trebuie să trăiască?depinde de noi pe ce punem accentul).
google.com


Originea Zilei Indragostitilor o descoperim în istoria Bisericii, mergând la Roma, în anul 270 d.H.Atunci a fost martirizat preotul Valentin, pentru că îndrăznise să oficieze Taina Cununiei tinerilor care o cereau, în ciuda interdicției imperiale.Se spune că înainte de moarte, îndrăgostit fiind de o fată, i-a trimis acesteia o scrisoare în care își exprima iubirea- de unde obiceiul de a trimite felicitări celor dragi în această zi.

felicitare sf. valentin


Sf. Valentin este considerat protectorul iubirii curate și al căsătoriei. Deși nu este trecut în calendarul ortodox pe 14 februarie, conform Tipicului Bisericesc credicioșii greci cu numele de Valentin/ Valentina obișnuiesc să își serbeze ziua.

fursecuri inimi
google.com

Deoarece luna februarie e în general o perioadă destul de cenușie, fiind oarecum un prag între  strălucirea rece a iernii și izbucnirea plină de viață a primăverii mi-a plăcut ideea de a o transforma în luna colorată a iubirii - prilej de a decupa inimioare, de a împrăștia lumânărele roșii prin casă și a mă concentra pe dezvoltarea și îmbunătățirea relației cu soțul meu drag.
Profit de ocazie ca să preiau provocarea lansată de Courtney- de a plănui  pentru 14 februarie ceva special pentru soțul meu, prin care să-i arăt cât de mult apreciez omul minunat care este. 
În lista de lecturi am inclus  două cărți pe care eu personal le-am găsit de un real folos :
 
carti casatorie
 • Provocarea dragostei de Stephen și Alex Hendric
 • Dragoste și respect de Emerson Eggerichs

Iar Ilincăi  îi citesc Prințesa și Sărutul ( Princess & the Kiss: A Story of God's Gift of Purity ), o carte pe care sper că fetițele mele o vor îndrăgi.

printesa si sarutul


Vă doresc o seară plăcută!
 Irina

miercuri, februarie 09, 2011

Blogo-aniversare și un dar pentru voi

Photobucket Astăzi blogul meu împlinește patru ani - a crescut mare :)). Când l-am început nu m-am gândit că va prinde vârsta asta :). Și asta se datorează vouă, cititorii mei dragi, care zi de zi urmăriți ce scriu, vă bucurați sau vă întristați alături de mine , mă încurajați, mă apreciați, îmi sunteți alături - și pentru asta vă mulțumesc din suflet!
Fiindcă aș vrea să marchez această zi într-un fel deosebit vă invit să participați la un dar de blog :). Lăsați un comentariu la această postare până pe data de 13 februarie, și pe 14 februarie  voi face o tragere la sorți, ca să vedem cine va primi cadoul :).
Sper să vă placă ce am pregătit - o cană cu trandafirași dulci, în care să savurați un ceai de caramel și vanilie, în timp ce citiți cartea Sf. Teofan Zăvorâtul - Știința rugăciunii. Iar  tava pe care veți pune ceaiul o puteți decora cu un șervet croșetat de mine, în pătrățelele înflorate ale bunicuței.

Vă  aștept cu drag, și vă doresc o zi minunată în continuare!

Irina


luni, februarie 07, 2011

La început de săptămână


 Bună dimineața tuturor! sper că ați avut un sfârșit de săptămână plăcut! Astăzi în București e o zi frumoasă, soarele strălucește și nu mai e ger.
M-am sculat devreme, așa că la ora asta o parte din treburi sunt finalizate, și pot sta la o cafeluță, admirând pătrățelele mele de lână, care sunt gata, așteaptă doar să fie asamblate :).Le-am curățat de ațe, și le-am potrivit, astfel încât să iasă modelul feței de pernă.

Pentru săptămâna aceasta  zona de lucru în programul Fly Lady  este bucătăria, și fiindcă este luni am terminat deja cu ora de primenire a casei.Ziua de 14 februarie se apropie, așa că vreau să caut pe net ceva idei de lucru manual, care să implice inimioare :)), pe care să le realizez cu fetele.

Vă doresc o săptămână plăcută, cu spor și ajutor în toate de la Dumnezeu!


Irina

joi, februarie 03, 2011

Dar de carti la editura Iona

 Dacă nu v-ați înscris  încă la concursul editurii Iona, grăbiți-vă, mai aveți timp s-o faceți doar până pe 10 februarie! Chiar dacă nu veți câștiga primele trei premii, veți primi 20% reducere la unul din titlurile editurii.

Editura Iona vă ivită la un nou
CONCURS
Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

Toţi participanţii vor primi 20% reducere la titlurile comandate
(dacă doresc).


Pentru a participa la concurs trebuie să răspundeţi aici la întrebarea: Câte zile a stat Prorocul Iona în pântecele balenei?


Aveţi şanse de trei ori mai mari dacă puneţi un link pe blogul vostru către acest concurs sau adăugaţi pe blog bannerul nostru (dacă aţi făcut unul dintre aceste lucruri, vă rog să menţionaţi în comentariu).


Cărţile care vor fi oferite drept premiu sunt:

Cântarea lui Nicolae: Povestea Imnului Trisaghion
Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni
Hristologia de Sfăntul Nectarie al Pentapolei

Concursul se încheie pe 10 februarie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 11 februarie. 
 Eu am participat  în luna decembrie la un concurs organizat de editură , și surprizăăă - am câștigaat!Am primit cartea Cântarea lui Nicolae exact înainte de Crăciun!am stat o oră la rând la poștă, dar nu mi-a părut rău deloc. Cartea e minunată - ilustrațiile sunt deosebite, iar textul foarte plăcut și captivant.
Acum o să profit de acest concurs, poate câștig și  Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, sau măcar reducerea :).


Irina

Hummus cu carne

Bucătăria libaneză este printre favoritele noastre, așa că azi am pregătit hummus cu carne, și cu salata de roșii cu pătrunjel.


Pentru pregătirea acestui fel de mâncare avem nevoie de :
 • hummus - găsiți rețeta AICI
 • carne de vită, tocată
 • roșii, pătrunjel
 • sare, piper
 • lămâie
 • ulei de măsline


Se pregătește hummusul după rețeta dată. 
Intr-o tigaie se pune carnea de vită tocată, fără ulei, și se rumenește la foc mic ( nu e nevoie de ulei, carnea va lăsa grăsimea ei). Se adaugă sare, piper, și condimente arăbești, dacă aveți.

Pe o farfurie se așează hummusul sub formă de cerc, iar în mijloc se pune carnea. Se adaugă un pic de ulei de măsline, și zeamă de lămâie după gust.
Se servește cu o salată din roșii, cu mult pătrunjel tocat. Poftă bună!


Irina

miercuri, februarie 02, 2011

Răftuleț cu inimioare

În bucătărie aveam un spațiu gol - acolo a fost frigiderul înainte, și când l-am mutat nu am mai făcut alt dulap. Ca să nu rămână așa tatăl meu mi-a meșterit un raft din lemn, pe care îmi place să pun diverse decorațiuni. Cât am fost bolnavi raftul s-a umplut de medicamente, și așa a rămas până azi, când am făcut ordine.Am pus medicamentele în dulapul lor - slava Domnului, nu mai avem nevoie de ele! și în loc am aranjat un set de ceșcuțe roz, și farfurii în formă de inimioară.
Între timp teancul meu de pătrățele a crescut, îmi face mare plăcere  să le lucrez. În ritmul ăsta pernuțele vor fi gata curand! :)Am găsit o grămadă de combinații de culori  pe net, și am selectat câteva modele care mi-au plăcut. 
Acesta, extrem de vesel, mi se pare foarte potrivit pentru o camera de fetițe.


sursa
și o combinație delicată de galben și roz - din păcate nu mai știu de unde am luat imaginea
Problema e că merceriile pe care le știam, și erau mai aproape de mine, s-au desființat, și la unica rămasă în centru nu au nimic potrivit, să văd ce pot face cu ce mai am prin casă.

Sper că ați avut o zi frumoasă! Vă mulțumesc pentru vizită, și pentru minunatele voastre comentarii - mă bucur de fiecare din ele!


Irina

marți, februarie 01, 2011

Februarie fericit!


♥♥♥ Iarna este timpul pentru confort, pentru mâncare bună și căldură, pentru atingerea unei mâini prietenoase și pentru a sta la povești lângă foc; este timpul pentru cămin. ♥♥♥

Edith SitwellLuna ianuarie s-a încheiat. Sunt mulțumită de ce am realizat - am văruit și reamenajat dormitorul nostru, am reluat un proiect mai vechi de cusut, și am învățat să croșetez  Granny Squares. Am citit, am văzut câteva filme care mi-au plăcut, am petrecut mai mult timp cu cei dragi. 
Azi a început februarie - prin definiție luna iubirii. Nu am sărbătorit niciodată Valentine@s Day, dar anul ăsta vreau să fac o schimbare, și am câteva proiecte drăguțe în plan :).
Vă doresc un februarie fericit, cu multe împliniri!

Irina

Ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurtDin seria rețetelor gustoase, rapide și ușoare, la propriu și la figurat, vreau să v-o  prezint pe aceasta - ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt - rețetă primită de la Nicoleta.

Ingrediente:

pentru ruladă 
 • un piept de pui
 • 300g brânză- telemea de capră
 • verdeață

pentru garnitură
 • 4 morcovi
 • 2 linguri ulei
 • iaurt
 • usturoi
 • zeamă de lămâie
 • sare
Rulada 

Pieptul de pui dezosat se taie în două, și se bate bine cu ciocanul de carne. Telemeaua de capră (puteți folosi altă brânză care vă place, dar să fie untoasă) se frământă cu verdeața tocată mărunt. Se pune un strat de brânză pe pieptul de pui, se rulează, și se prinde în scobitori.  Se așează în folie de aluminiu, se împachetează și se dă la cuptor cam jumătate de oră. Cred ca se poate pune la cuptor și fără folie.


Garnitura

morcovii se curăță, și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii. Se pun într-o tigaie, cu două linguri de ulei, și se fierb innăbușit (cu capac), la foc mic, până se înmoaie. Se amestecă din când în când, să nu se ardă. Când sunt gata, se răstoarnă într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă usturoi, iaurt, zeama de lămâie și sare după gust.
Rulada se poate tăia felii, eu n-am mai avut răbdare :)). Se servește cu garnitura de morcovi alături. Poftă bună!Vă doresc o seară frumoasă ,
Irina