sâmbătă, octombrie 12, 2013

Caminul meu-un colt de rai!a doua saptamana

,,7-13 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.,,A mai trecut inca o saptamana plina in care am incercat sa raspund provocarii de octombrie. Din pacate nu am reusit sa ascult prea multa  muzica, fiindca in putinul timp cat am stat pe acasa,din motiv de saptamana aglomerata la serviciu, am facut teme cu copiii sau mi-am gasit treaba prin curte, mai ales ca vremea a fost frumoasa.
Printre picaturi am reusit sa ajung la partea dantelata a salului, sper ca miercuri sa am ceva de aratat :).
Constat, a nu stiu cata oara, ca mania si criticismul sunt patimi greu de dezradacinat, dar nimic nu e imposibil cu ajutorul bunului Dumnezeu. De mare folos mi-a fost un cuvant al Sf. Ioan Gura de Aur, din care am retinut fragmentul de mai jos :
,,...atunci când ne jignesc oameni puternici, adică cei care au puterea să ne facă rău, îndurăm mai mult decât am fi crezut. Dar dacă jignirea vine de la oameni care sunt mai prejos de noi sau lipsiţi de putere, de la oameni de care nu este nevoie să ne fie frică, nu îndurăm insulta. De ce nu ne gândim că şi într-un caz şi în celălalt, Dumnezeu este Cel care îngăduie să fim atacaţi? Dumnezeu este Cel care ne dă medicamentul amar, dar mântuitor, ca să ne vindece de egoismul nostru. Aşadar, să nu ne mâniem şi să nu ne îndreptăm nici împotriva înţeleptului Doctor, nici împotriva oamenilor, care sunt instrumentele prin care lucrează Dumnezeu. Să întâmpinăm orice vorbă rea şi orice nedreptate cu tăcere, îndelungă-răbdare şi smerenie.
Te-a supărat careva? Adu-ţi atunci aminte de păcatele tale şi gândeşte-te de câte ori L-ai supărat tu pe Dumnezeu. Dacă acum nu te vei mânia şi vei ierta, nici Dumnezeu nu se va mânia pe tine atunci când va fi nevoie să dai socoteală pentru faptele tale. Iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, ca şi Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greşealele voastre (Marcu 11, 25).,,

Voi cum ati raspuns provocarii de saptamana aceasta?

Irina