marți, iulie 28, 2020

Rasfata-te cu lucruri simple

pinterest.com


Vara e, prin definitie, anotimpul relaxarii si al zilelor lenevoase de concediu - atatea cate sunt. De obicei lumea pleaca de acasa, la munte sau la mare, fiecare dupa posibilitati.Dar daca nu iti permiti sa pleci undeva, sau poate  consideri ca nu  e sigur, din cauza pandemiei, nu e nici o tragedie.
Ne putem relaxa si simti foarte bine si la noi acasa - sau mai ales la noi acasa :), bucurandu-ne de luxul lucrurilor simple.Da, interesant, lucrurile simple, alta data chiar banale, cum ar fi linistea unei plimbari, sau o cafea buna cu frisca naturala deasupra, savurata de la o masuta cu priveliste au devenit un lux, din cauza stresului si agitatiei care domneste nu in lume, ca ale natii par mai sanatoase psihic, ci in societatea noastra.


pinterest.com

Linistea, pacea, bucuria, bunastarea sunt inlauntrul nostru si ne schimba lumea atunci cand se revarsa in afara. Nu e nevoie sa ai un cont gras in banca ca sa te simti bogat.Nu e nevoie sa iti bei limonada pe o plaja de lux ca sa fii fericit.
Inchide stirile si deschide fereastra, chiar daca nu da spre gradina. Pune o muscata in geam si va fi destul ca sa schimbi atmosfera.

pinterest.com


Aranjeaza un raftulet sau o vitrina in care sa pastrezi cescutele de la bunica, sau cateva portelanuri mai deosebite.Foloseste mileuri brodate sau crosetate, ori dantela. Daca ai si cateva spoturi sau o instalatie luminoasa cu baterie, foloseste-le ca sa ai seara o lumina placuta care sa le puna in evidenta.


pinterest.com


Pregateste cateva sandvisuri sau biscuiti de casa si bucura-te de un ceai sau de o cafea dupa ce iti termini toate treburile. Daca nu ai chef sa gatesti, comanda mancarea pentru o zi sau doua si o sa te simti exact ca la hotel :)).


pinterest.com


Asculta o comedie radiofonica in timp ce cosi, tricotezi, pictezi sau te ocupi cu altceva creativ. Eu am descoperit pe youtub o multime de piese de teatru pe care nu le stiam :). Umorul de buna calitate face bine si la minte, si la suflet :).

pinterest.com
Daca iei in considerare petrecerea concediului acasa, gandeste-te ce alte placeri simple te pot face sa te simti mai bogata si implinita? Fii deschisa sa primesti lucrurile bune si frumoase pe care Dumnezeu le are pentru tine.
 Va doresc zile de vacanta placute si binecuvantate!

 
   Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.