luni, decembrie 27, 2021

Cuvantul anului 2022 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )

 

 

...al NOUALEA an in care imi aleg un cuvant calauzitor pentru anul care vine :)

Cuvantul anului 2021 a fost ,,mai mult.."  …din ceea ce contează cu adevărat. Pot spune ca anul a inceput bine si, pe ansamblu, nu a fost un an rau, am realizat cateva lucruri pe care le aveam in obiectiv si am incercat sa ma bucur cat mai mult de viata asa cum e ea, fara sa ma stresez , pe cat posibil.Un an oarecum linistit, cu partea lui de suparari, dar si de bucurii.M-am simtit de multe ori lipsita de energie si entuziasm,  si oarecum deprimata, trista si obosita psihic, probabil in mare parte datorita situatiei cu covidul.

Inainte de a va spune ce cuvant mi-am ales pentru 2022 va reamintesc ca puteti gasi, apasand pe linkurile de mai jos, resurse care sa va ajute in alegerea propriului vostru cuvant
CUVANTUL ANULUI - CUM IL ALEGEM?

Iata si cuvintele mele din anii trecuti :

♥ 2014 : SIMPLITATE
♥ 2015 INFLORESTE
♥ 2016 RECONECTARE
♥ 2017 DETERMINARE
♥ 2018 PASIUNE
♥ 2019 A PROSPERA
♥2020 BUCURIE
♥2021 MAI MULT ...din ceea ce conteaza cu adevarat

Cuvantul ales de mine pentru 2022 este INCREDERE.Am ales acest cuvant fiindca simt ca am nevoie sa fiu mult mai increzatoare si mai sigura pe mine. Vreau sa fiu increzatoare ca pot realiza lucruri, ca sunt puternica si ca ma pot descurca in situatiile dificile.Deasemenea, vreau sa fiu mai increzatoare in viitor, in faptul ca imi va aduce lucruri bune, pozitive, luminoase, ca in viata mea vor veni schimbari benefice si oameni de la care sa invat ceva si care sa imi aduca bucurie.Am nevoie sa fiu increzatoare ca Dumnezeu este cu mine in orice situatie si ca vrea sa reusesc, sa biruiesc in ceea ce mi-am propus.


In filozofia orientala chackra solara (culoare galbena) reprezinta abilitatea de a fi increzatori si de a simti ca detinem controlul in viata noastra.Este centrul energetic al stimei de sine, al sentimentului de valoare, de incredere in sine, de putere personala si de autocontrol. Atunci cand exista blocaje la acest nivel , ne simtim lipsiti de energie, de incredere in sine, avem sentimente insecuritate, vointa slaba, mentalitate de victima , oboseala, lipsa de motivatie.

Nu stiu cum sa spun, dar la mine parca s-au potrivit perfect chestiile astea, simt ca am un blocaj in zona chacrei solare si intentionez sa rezolv situatia :)).

Versetul pe care mi l-am ales pentru anul acesta este din Cartea lui Iosua Navi :

Fii tare şi curajos, să nu te temi, nici să te spăimântezi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine pretutindenea, oriunde vei merge

Iosua 1:9



 Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2022?