luni, ianuarie 31, 2022

Bucurii de ianuarie 2022 - saptamana 4

 

 

Bine v-am gasit in ultima saptamana a provocarii Bucurii de Ianuarie! 

Nu imi vine sa cred ca a trecut ianuarie si nu ne-am bucurat si noi de o paturica de zapada, pe gerurile care au fost.

In schimb ne-am bucurat de stat acasa, vrand - nevrand :)), ca raceala  s-a dovedit a fi covid, din fericire cred ca a fost omicron, ca toata lumea a trecut cu bine.

 Coltisorul meu confortabil

nu il schimb, tot la birou ramane, aici sunt inconjurata de fire, de carti, de jurnale, de markere, pixuri si culori :).

Un proiect creativ

Am tricotat sosete in miniatura :)


Tratatia saptamanii

a fost o supa gustoasa de linte, unul din felurile noastre preferate, si clasicele snitele cu cartofi piure si salata, pe care tot romanul le indrageste :)).Si am baut ceai :).

Plante/flori

Am avut niste minunati trandafiri aurii si un ghiveci cu zambile mov- albastrui.

 


Lumini si luminite

Am observat ca ziua incepe sa creasca, dar tot nu m-am despartit de luminite :)


Grija de sine

Saptamana aceasta n-am prea citit, in schimb m-am rasfatat cu cateva filme :). Pe hbo a inceput un serial foarte frumos, de epoca ,  ,,The Gilded Age", care poate fi urmarit in confortabilul ritm de un episod pe saptamana. Costumele sunt superbe, atmosfera e placuta, povestea e foarte interesanta.

The Gilded Age Cast & Character Guide: Who's Who in New York's Aristocracy

Rugaciune/Recunostinta/Meditatie/Jurnal

Recunostinta pentru dimineti frumoase cu Dumnezeu, si pentru zile cu cer senin.


Sper ca ati avut un ianuarie minunat, in ciuda valurilor vietii :). Inchei luna cu acest gand al Sf. Paisie Aghioritul :

,,După cum am înţeles eu, în om nu există otravă, căci dacă omul atinge otrava de Hristos, aceasta se va preface în sirop dulce. Dacă cineva are înlăuntrul lui otravă înseamnă că nu-şi reazemă problemele de Hristos. Bucuria este de la Hristos, tristeţea este de la diavol.,,

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. V Patimi și virtuți, Editura Evanghelismos, București, 2007, pp. 135-136)