joi, septembrie 01, 2022

Prima zi de toamna, prima zi de septembrie...



siiii...a inceput toamna, anotimpul meu preferat :). 

Dimineata m-am trezit devreme, cu o energie buna :). A fost prima zi de lucru de dupa concediu si chiar m-am bucurat la gandul ca imi voi reintalni colegii. Sper sa am un an bun, cu experiente pozitive la munca si nu numai :).Intentionez sa experimentez noi modalitai de impunere a limitelor in relatiile de munca :), fiindca am de gand sa nu ma mai epuizez emotional  la serviciu. Am retinut , din conferintele pr.Sorin Mihalache, cat de important este sa ne conservam energia emotionala pentru noi si pentru cei dragi de acasa.La munca trebuie sa ne facem treaba corect, cu pasiune, cu daruire, dar si cu limite, fiindca munca e doar un aspect al vietii noastre.Important, desigur, dar nu cel mai important.

 Complaint-free Life: What are you complaining for? | Family Matters

 

Un al lucru pe care mi-l doresc foarte foarte mult, si e un obiectiv principal pentru mine in luna septembrie, dar si pe viitor, este sa nu ma mai plang, sa nu mai fiu nemultumita cu privire la orice.Am constatat ca in ultimul an, in special, am devenit tot mai acra :)) si tot mai critica, tot mai nemultumita de tot ce ma inconjoara.

Aveam mai de mult pe lista NO COMPLAINING CHALLENGE initiata de Will Bowen, fondatorul  Complaint Free Movement.

Provocarea consta in parcurgerea unui numar de zile  de zile fara sa ne plangem, cu o singura exceptie, si anume putem vorbi direct persoanei care poate rezolva problema. Daca nu exista posibilitatea de a face acest lucru nu avem voie sa ne plangem, deoarece acest lucru nu imbunatateste cu nimic situatia.Plangerile  sunt negative, nu au nici o utilitate, doar ne distrug sanatatea, relatiile si succesul, si ne pun in postura de victima. Cand suntem intr-o situatie care nu ne convine avem trei optiuni: sa o schimbam, sa o parasim sau sa o acceptam.Vaicareala cu referire la ea nu ajuta :).

O sa fac o postare separata referitor la aceasta provocare, in caz ca va intereseaza sa participati :).

 

Un alt lucru pe care mi l-am propus e sa nu-mi mai fac planuri mari, ci sa imi planific fiecare zi in rugaciune, cu Dumnezeu.Doamne, ce vrei Tu sa fac azi? e intrebarea mea de dimineata,si mereu primesc raspunsul potrivit.Planificand doar dupa mintea mea, fara a cauta indrumarea, luminarea si ajutorul lui Dumnezeu ajung de multe ori epuizata, nervoasa, obosita, si cu prioritatile alandala.Imi doresc sa fiu mai mult Maria si mai puin Marta pe viitor.Stiu ca intelepciunea divina ii calauzeste pe cei care o cauta :) si Dumnezeu nu lasa un suflet fara raspuns.Sa fac mai putine lucruri, dar cu pace si cu bucurie.Acest lucru e legat mult de simplificarea vietii si de stabilirea prioritatilor, problema la care lucrez :).

Cam acestea ar fi gandurile mele pentru septembrie.Cumva, o continuare a intentiilor mele din august

doar ca in plus incepe scoala, si concediul de odihna s-a terminat :)

Va doresc un septembrie minunat !Si o toamna cu noi inceputuri pozitive  :)