marți, decembrie 27, 2022

Cuvantul anului 2023 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )



...al ZECELEA an in care imi aleg un cuvant calauzitor pentru anul care vine :) .

Cuvantul anului 2022 a fost INCREDERE. Simteam nevoia sa fiu mai increzatoare, mai optimista si mai puternica.Intradevar, acesta a fost un an in care am muncit mult si mi-am reamintit ca sunt puternica si ca pot face lucruri, chiar daca sunt neplacute pentru mine.Am primit ajutor si biruinta de la Dumnezeu in multe situatii, si pentru asta multumesc.Am avut ocazia sa trec prin probleme care mi-au pus rabdarea si increderea la incercare, in asteptarea vremurilor mai bune.

Ies din 2022 cumva intarita , dar si secatuita, cu bateriile pe zero barat.

Inainte de a va spune ce cuvant mi-am ales pentru 2022 va reamintesc ca puteti gasi, apasand pe linkurile de mai jos, resurse care sa va ajute in alegerea propriului vostru cuvant
CUVANTUL ANULUI - CUM IL ALEGEM?

Iata si cuvintele mele din anii trecuti :

♥ 2014 : SIMPLITATE
♥ 2015 INFLORESTE
♥ 2016 RECONECTARE
♥ 2017 DETERMINARE
♥ 2018 PASIUNE
♥ 2019 A PROSPERA
♥2020 BUCURIE
♥2021 MAI MULT ...din ceea ce conteaza cu adevarat
♥2022 INCREDERE

Cuvantul meu pentru anul  2023  este  

SINE

Sine = 1. pronume servind de complinire; 2. el însuși; 3. ființă, fire (dexonline.ro) 

Anul acesta vreau sa lucrez la  :

iubirea de SINE
grija de SINE
respect/stima de SINE
cunoasterea de SINE
constiinta de SINE
increderea in SINE
multumirea de SINE
exprimare de SINE
daruirea de SINE



In 2023 sunt deschisa sa devin .Sunt deschisa sa ma gandesc mai mult la mine, nu in sensul egoist, ci in sensul de a-mi oferi suficient timp cu mine insami ca sa-mi dau seama unde sunt si incotro vreau sa o iau.In anul 2023 sunt buna cu mine, imi ofer timp, ingrijire, compasiune, ma ascult, ma iubesc, traiesc frumos, usor si bine :).
In 2023 ma uit in liniste inlauntrul meu, aprind lumina din ochi, sterg praful si paianjenii de la colturi.Deschid larg ferestrele catre Cer si catre ceilalti, las inauntru Soarele si aerul curat. Gasesc Bucuria si Recunostinta, si le pun frumos pe masa.Regasesc scopul si intelesul vietii mele, astfel incat fac in fiecare zi o diferenta pozitiva pentru viata mea si a celorlalti.Ma impac cu mine insumi si ma iubesc cu rele si cu bune.
Ma ingrijesc de corpul si de sanatatea mea - mananc echilibrat si sanatos, adaug mai multe legume la dieta mea zilnica, fac miscare, beau suficienta apa, imi fac examene medicale de rutina
Ma ingrijesc de sufletul meu - ma impac si ma iert cu toti, traiesc in pace cu toti, atat cat tine de mine, ma incarc zilnic cu har in momentele de rugaciune si meditatie, acasa si la Biserica.Caut sa ma vindec acolo unde am nevoie de vindecare.
Ma ingrjjesc de mintea mea - citesc si invat lucruri noi, lucruri bune, care ma ajuta sa cresc. 

Ma ingrijesc de relatiile mele - invat sa iert, sa iubesc, sa ii accept pe ceilalti, sa le fac bine.Invat sa pun limite sanatoase si sa spun nu cand e cazul, atat in relatia cu mine, cat si in relatia cu ceilalti.Imi fac timp sa pastrez si sa cultiv legaturile cu prietenii.
Ma ingrijesc de partea mea creativa
- ma bucur de firele de tricotat pe care le am deja, de andrele si de crosete, nu imi mai fac planuri, nu imi mai stabilesc date de finalizare, ci ma bucur pur si simplu de proces.
Muncesc cu bucurie, cu harnicie si cu seriozitate!orice lucru inceput il duc la capat, fara amanare.
2023 va fi un an bun, fiindca am un plan mai bun pentru viata mea si fac tot ce pot mai bine in imprejurarile date.

Fiindca ma simt intr-o dispozitie de culoare verde pentru anul  care vine ( mi-am luat si agenda in ton deja ), am cautat sa vad care chackra e la culoarea verde :), ca anul trecut lucrurile s-au potrivit cumva si am fost curioasa sa vad daca mai am vreun centru energetic blocat , ca sa ma ocup :)).Culoarea verde este legata de centrul energetic al inimii, este locul unde partea fizica si cea spirituala se intalnesc. Chackra inimii este legata de compasiune, iubire, iertare, bucurie, acceptare, recunostinta, empatie si generozitate, fata de noi insine si de ceilalti.Deci sunt pe drumul cel bun, ca sa zic asa :)), stiu unde am de lucru. Mi se pare interesant ca toate afirmatiile legate de centrul energetic al inimii se potrivesc cu cuvantul meu pentru 2023 :).Cred ca o sa fac o postare separata cu ele, fiindca deja ma lungesc :).

Versetul pe care mi l-am ales pentru anul acesta este din Cartea lui Isaia :


Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2022?


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCLkU8N5FJqNnubp9cfN0gutdvtkXKth90CYPmRjoimq5WbmhwCXdsVZBwbPtBNDGvE2qIDd5JoLNTHnqfPFyWyDgzmpdZV6w-TORCA7yup4TTaH0S422hfeOo5ONz4bdfJF929sXnW60/s1600/e1.jpg