Oameni buni, se pare ca toamna aia blanda, calduroasa si tarzie, cu cer senin, albastru, si frunze aurii s-a ascuns pe undeva si in locul ei a trimis, cel putin in unele parti ale tarii, pe baba Dochia (am auzit ca la munte ninge de zor, si e viscol - viscol in octombrie?! O.M.G.!!!) .
In Bucuresti ploua cu galeata si bate vantul, dar cum slujbasii nu se pot cuibari mai bine sub plapumica in dimineti din astea :)), ci trebuie sa infrunte intemperiile ca sa ajunga la serviciu, mi-am scos cizmele de cauciuc (am unele cu floricele turcoaz, teribile :)) ), geaca impermeabila si umbrela si m-am dus sa-mi fac datoria :)).
Am ajuns inapoi acasa uda, rebregita de frig si flamanda, asa ca mi-am amintit de o gustarica numai buna pentru astfel de zile. E usor de facut, delicioasa si iti da ocazia sa pui cuptorul in functiune, asa ca se mai incalzeste si prin casa :).
N-am fotografie cu ingredientele, dar lista e mai jos :
- o franzela alba, feliata
- o cana de lapte, sau de apa calduta
- jumatate de pachet de unt
- vreo 20 de felii de sunca sau de muschiulet tiganesc (pentru 6 portii)
- 6 oua
- cascaval ras (sau alta branza care se topeste)
- o tava pentru briose (sau forme mici, termorezistente)
Pe scurt :
- ungem tava de briose cu unt
- inmuiem feliile de paine in lapte (sau apa) cat sa se inmoaie un pic- dar nu mult, ca sa nu se rupa
- se captusesc formele de briose cu felii de paine (sa fie ca o cupa din paine)
- se pune o felie de unt in fiecare forma
- se pun felioarele de sunca, tot asa, de jur-imprejurul formei
- inauntru se sparge un ou
- se presara cu un pic de sare, se mai pune o bucatica de unt, si se presara branza rasa (deasupra se mai pot pune si felioare de cabanos, daca aveti prin frigider)
- se da la cuptor 5-10 minute (in functie de cum vreti sa fie oul, moale sau tare)
Se scot din cuptor, si se consuma fierbinti.
Pofta buna!
Irina