marți, 12 februarie 2008


Am initiat acest set de articole din dorinta mea de a a-mi organiza mai bine viata duhovniceasca. Unul din lucrurile de capatai pe care trebuie sa le faca un crestin ortodox este sa citeasca zilnic Sfanta Scriptura, fiindca in ea gasim cuvintele vietii vesnice. Asa ne indeamna si ne invata Sfanta Biserica, Sfintii Parinti si marii duhovnici.Dar sa nu ne oprim la o simpla lectura, ci sa punem in practica cele citite, cu ajutorul lui Dumnezeu.
La fiecare postare pe aceasta tema am pus si un citat din Sfintii Parinti sau din marii duhovnici, care vorbeste despre importanta Sfintei Scripturi in viata ortodoxa, si despre cum trebuie sa ne raportam noi, ca si crestini ortodocsi la ea.

Pentru lectura zilnica a Scripturii puteti folosi planificarea din aceasta serie de postari( clic pe imaginea de la inceput), sau cea randuita de Biserica, pe care o gasiti aici.
Daca doriti sa va alaturati acestei initiative, sau doar sa o sustineti, copiati codul html de mai jos , si adaugati-l in bara blogului dvs.

Photobucket:


<a href="http://dulcecasa.blogspot.com/search/label/Biblia%20intr-un%20an"><img src="http://i10.photobucket.com/albums/a146/ireneme/biblia.jpg"/></a>

Doamne ajuta!


-"Rasaritul soarelui sa te gaseasca cu Biblia in mana!" Aceasta exclamatie a lui Evagrie exprima foarte bine traditia patristica. Canonul 9 al Sinodului "trullan", prescrie preotilor sa-i initieze pe credinciosi in cea mai mare intimitate cu Biblia. Sfantul Ioan Gura de Aur insista foarte energic: "Eu nu sunt calugar, vor spune unii dintre voi... Dar aici este greseala voastra de a socoti ca citirea Scripturilor nu priveste decat pe monahi, in timp ce aceasta va este mult mai necesara voua, celor care va aflati in mijlocul lumii. Mai rau decat a nu citi Scriptura nu este alta decat a socoti citirea ei inutila" - practica satanica", striga el.
"Revenind de la Biserica, sotul va trebui sa repete ceea ce s-a citit acolo; si se va pregati astfel, pe langa masa materiala cea spirituala". Si Sfantul indeamna a se studia acasa pasajul care trebuie sa fie citit la Biserica, si de a avea grija sa ne obisnuim copiii cu lectura atenta si zilnica a Sfintei Scripturi."

Paul Evdochimov


(preluat de pe blogul Nataliei)
Februarie
  • 9 Leviticul 6-7, Matei 25:1-30
  • 10 Leviticul 8-10, Matei 25:31-46
  • 11 Leviticul 11-12, Matei 26:1-25
  • 12 Leviticul13, Matei 26:26-50
  • 13 Leviticul 14, Matei 26:51-75
  • 14 Leviticul 15-16, Matei 27: 1-26
  • 15 Leviticul 17-18, Matei 27:27-50
  • 16 Leviticul 19-20, Matei 27:51-66
  • 17 Leviticul 21-22, Matei 28


Leviticul
Matei

Irina

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...