miercuri, martie 05, 2008

Spuma de ciocolata

Reteta urmatoare e cu dedicatie speciala: pentru Ancuta gandacica- stiu ca ii place grozav spuma(mousse-ul ) de ciocolata.
Draga Anca, sper sa incerci reteta, sunt sigura ca o sa-ti reuseasca, si astfel o sa mananci acasa spuma de ciocolata, cata doresti.


Spuma de ciocolata e simplu de facut, si avem nevoie doar de :
  • 4 oua,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 ml frisca lichida (am amestecat frisca Hulala cu smantana- jumatate/jumatate),
  • 2 ciocolate cu lapte (sau ciocolata neagra, dupa gust),
  • esenta de rom,
  • zmeura si menta verde pentru ornat, sau piscoturi si ciocolata rasa
Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit pe bain-marie.
Intre timp se separa ouale.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza.
Se adauga esenta de rom, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Se adauga si frisca, se amesteca bine, se pune in castronele de sticla sau in pahare, si se da la frigider cateva ore. Se orneaza cu zmeura si cu frunze de menta- sau cu piscoturi si ciocolata rasa.


Irina

Melci cu branza telemea

Daca va e pofta de “ceva bun”, care sa mearga langa o bere rece si un film interesant, dar nu aveti chef sa pierdeti prea mult timp prin bucatarie,va sugerez o reteta foarte buna si rapida: melci cu branza sarata.

Aveti nevoie de:
  • un pachet aluat de foetaj(din comert)
  • 200-250 g branza telemea
  • 50 g unt
  • 2 oua
Se face o pasta din branza telemea, unt si ou. Se intinde pe foaia de aluat si se ruleaza. Cu un cutit( de preferat din cel zimtat, pentru paine) se taie felii groase de 1 cm.
Se pun in tava cu fata in sus, pe foaie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau 15-20 minute la cuptor, la foc potrivit.

Pofta buna!
Irina