marți, ianuarie 31, 2023

Bucurii de ianuarie 2023 - saptamana 4


 si ziua 31/365

 

16 - 22 ianuarie 2023 

Saptamana a patra a Bucuriilor de ianuarie  
 
Coltisorul meu confortabil ...
 
tot pe fotoliul  de care v-am tot vorbit, dar am imbogatit coltul respectiv cu o masuta :)
 

 

Un proiect creativ

daca de pe blog am mai lipsit,la paturica am tricotat zilnic, si pe langa ea am mai lucrat cateva proiecte micute.Sunt incantata ca pe 31 ianuarie am 31 de patratele in paturica si imi doresc sa fiu consecventa in cotinuare.Trebuie sa mai fac doua tutoriale cu patratelele de margini, am uitat de ele :)


 Tratatia saptamanii 

a fost ,,placinta pastorului" , una din retele noastre preferate.Pana sa aduc aparatul foto cineva din casa a si taiat din ea :))
 
 
 Pe langa asta am avut cafea cu frisca, chec de la lidl, si mic dejun cu paine cu unt si cu nuca macinata deasupr, preferatul meu din copilarie.
 


 Plante/flori  

trandafiri roz :)


Lumini si luminite

la lumini si luminite am sa pun zapada stralucitoare de afara.In sfarsit a nins, imi era dor de o iarna adevarata. Bine, a nins putin fata de alte ierni, dar tot e mai bine decat deloc.

Grija de sine 
m-am rasfatat cu un fir de tricotat roooz 😊
 

 Rugaciune/Recunostinta/Meditatie/Jurnal

Un gand despre rugaciunea pentru cei adormiti, de la sf. Paisie :

Gheronda, cum sa ma rog pentru cei adormiti?

– Sa spui in general:

„Dumnezeule, odihneste sufle­tele adormitilor robilor tai”,

iar daca-ti vine in minte vreun nume al unuia ce a adormit sau daca afli ca a murit de curand vreun cunoscut sau un necunoscut, pomeneste-l cu aceeasi rugaciune.

Este bine sa ne aducem aminte mai intai de ador­mitii care au mai multa nevoie, apoi de toti cei care au mai putina nevoie, iar la sfarsit de cei cunoscuti. Eu, desi niciodata nu ma gandesc la parintii mei, daca se intampla sa fiu obosit sau nu am vreme sa fac ruga­ciune in general pentru cei adormiti, ii vad in somn pe parinti. Şi aceasta pentru ca, atunci cand ma rog pentru cei adormiti in general, se folosesc si ei si se bucura, in timp ce atunci cand nu ma rog, sunt lipsiti de aceasta mangaiere,,

  Cuviosul Paisie Aghioritul, “Despre rugaciune”, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2013

Sper ca v-a facut placere sa participati la aceasta provocare, si nadajduiesc ca ati avut un ianuarie plin de bucurii si de binecuvantari.💙💙💙🙏