Ieri am desfacut bradul. Ilinca m-a ajutat si ea- a pus toate ornamentele in cutie, apoi a desfacut crengile, rand pe rand. Este uimitor cat de mult le place sa ajute la varsta asta- cred ca e momentul cel mai bun in care sa le dezvoltam deprinderea de a sluji pe altii. E foarte important pentru copii sa munceasca dupa puterile lor, inca de mici, asta le dezvolta caracterul. De multe ori am avut tentatia sa ii spun Ilincai "hai, lasa ca face mami", fiindca eu pot sa fac un lucru mai repede si mai bine . Dar prefer totusi sa ma incurce acum, sa accept lucrul imperfect deocamdata, dar facut de ea. Cel mai mult ii place sa spele vasele (normal, e o ocazie buna de balaceala :)) ), iar mai nou ma ajuta la gatit- taie legumele mai moi cu un cutit mititel, taie foaia de aluat cu formele sau amesteca in cate un castron. Teodora a inceput si ea sa tina pasul- cara cate un lucrusor de colo colo sau imi da rufele sa le intind pe sfoara :)).
Casa pare goala fara brad, si fara ornamente. Dar a ramas bucuria sarbatorilor, si asta e mai important.
Irina
duminică, ianuarie 04, 2009
joi, ianuarie 01, 2009
....
La multi ani tuturor!Va doresc un an nou mai bun, cu spor si ajutor de la Dumnezeu in toate!
Cum ati petrecut noaptea dintre ani?
Noi n-am facut mare lucru. Pe la 10 (22) am plecat la nasii Teodorei, si am stat ca tot romanul la o friptura si un pahar de vin :)), in timp ce fetele (mai mult Ilinca) se uitau la bebe tv(au rezistat eroic pana la ora 12). La miezul noptii am ciocnit un pahar, ne-am pupat si am plecat acasa sa culcam copiii.
Asa ca pe la 12.30 m-am trantit in pat cu laptopul in brate, si am stat si eu la taclale cu o prietena draga despre homeschooling, si alte subiecte colaterale.
Cum ati petrecut noaptea dintre ani?
Noi n-am facut mare lucru. Pe la 10 (22) am plecat la nasii Teodorei, si am stat ca tot romanul la o friptura si un pahar de vin :)), in timp ce fetele (mai mult Ilinca) se uitau la bebe tv(au rezistat eroic pana la ora 12). La miezul noptii am ciocnit un pahar, ne-am pupat si am plecat acasa sa culcam copiii.
Asa ca pe la 12.30 m-am trantit in pat cu laptopul in brate, si am stat si eu la taclale cu o prietena draga despre homeschooling, si alte subiecte colaterale.
miercuri, decembrie 31, 2008
Perlute
Ilinca coloreaza ceva si imi spune :
- Acum Mos Ene vede ca eu colorez calutul si nu ma gadila la ochi!
..........
Mos Ene doarme ziua si lucreaza noaptea?
...........
Mami, l-am visat aseara pe Mos Craciun, care zicea : "fetita asta a fost cuminte, asa ca o sa-i aduc cadou un calut cu mine pe el ! "
- Acum Mos Ene vede ca eu colorez calutul si nu ma gadila la ochi!
..........
Mos Ene doarme ziua si lucreaza noaptea?
...........
Mami, l-am visat aseara pe Mos Craciun, care zicea : "fetita asta a fost cuminte, asa ca o sa-i aduc cadou un calut cu mine pe el ! "
marți, decembrie 30, 2008
Prajitura Kinder- Pingui
Am facut prajitura asta de Craciun, si a avut mare succes, asa ca o s-o fac din nou pentru maine. Reteta initiala avea o glazura de ciocolata pe mijloc, dar eu am facut-o fara.
Foile:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri de gris
5 linguri de faina
5 linguri de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Crema:
500 ml smantana pentru frisca "Dorna" + 200 ml frisca lichida Hullala
4 pachetele intaritor de frisca "dr. Oetker"
2 linguri de miere
2 fiole esenta de vanilie
Glazura
275 g ciocolata cu lapte
4 linguri cu ulei
100 ml frisca lichida
140 grame de unt
Se prepara intai foile. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Se adauga treptat uleiul, laptele, mierea, apoi celelalte ingredientele amestecate (faina, grisul, cacaoa, sarea, praful de copt).
Albusurile se bat spuma, si se incorporeaza in crema de galbenusuri cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in doua.
Pe tava de la aragaz se pune foaie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se da la cuptor cam 15-20 de min. , la 175 grade.
Cand prima foaie s-a copt se scoate din tava cu tot cu hartie. Se pune o alta hartie de copt in tava, se toarna restul de compozitie si se coace a doua foaie. Cand e gata se scoate din tava cu tot cu hartie, si se pune la racit.
Intre timp se face crema. Se bate foarte bine frisca, se adauga mierea, si esenta de vanilie (frisca trebuie sa fie foarte tare ).
Pe tava in care am copt prajitura (sau pe alta de aceeasi dimensiune) se aseaza prima foaie, de pe care se desprinde hartia de copt. Se pune crema de frisca, se niveleaza frumos, si se aseaza a doua foaie, si se desprinde hartia de copt de pe ea. Se da la congelator pana facem glazura.
Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un castron (ciocolata se rupe bucati) si se baga la microunde. Din zece in zece secunde se scoate si se amesteca, pana devine o crema groasa, care se toarna peste prajitura. Se da iar la rece.
Se taie felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Se pastreaza la rece. Este mai buna a doua zi.
Maine voi reveni si cu fotografii.
Irina
Foile:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri de gris
5 linguri de faina
5 linguri de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Crema:
500 ml smantana pentru frisca "Dorna" + 200 ml frisca lichida Hullala
4 pachetele intaritor de frisca "dr. Oetker"
2 linguri de miere
2 fiole esenta de vanilie
Glazura
275 g ciocolata cu lapte
4 linguri cu ulei
100 ml frisca lichida
140 grame de unt
Se prepara intai foile. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Se adauga treptat uleiul, laptele, mierea, apoi celelalte ingredientele amestecate (faina, grisul, cacaoa, sarea, praful de copt).
Albusurile se bat spuma, si se incorporeaza in crema de galbenusuri cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in doua.
Pe tava de la aragaz se pune foaie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se da la cuptor cam 15-20 de min. , la 175 grade.
Cand prima foaie s-a copt se scoate din tava cu tot cu hartie. Se pune o alta hartie de copt in tava, se toarna restul de compozitie si se coace a doua foaie. Cand e gata se scoate din tava cu tot cu hartie, si se pune la racit.
Intre timp se face crema. Se bate foarte bine frisca, se adauga mierea, si esenta de vanilie (frisca trebuie sa fie foarte tare ).
Pe tava in care am copt prajitura (sau pe alta de aceeasi dimensiune) se aseaza prima foaie, de pe care se desprinde hartia de copt. Se pune crema de frisca, se niveleaza frumos, si se aseaza a doua foaie, si se desprinde hartia de copt de pe ea. Se da la congelator pana facem glazura.
Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un castron (ciocolata se rupe bucati) si se baga la microunde. Din zece in zece secunde se scoate si se amesteca, pana devine o crema groasa, care se toarna peste prajitura. Se da iar la rece.
Se taie felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Se pastreaza la rece. Este mai buna a doua zi.
Maine voi reveni si cu fotografii.
Irina
duminică, decembrie 28, 2008
Regulile familiei Duggar
Pe situl familiei Duggar am gasit cateva lucruri de folos, printre care si regulile casei lor. Ma gandeam ca mi-ar place sa incerc ca, in fiecare saptamana, sa introduc una dintre aceste reguli in familia noastra, sa vad cum merg lucrurile. Este interesant ca ele sunt de fapt sfaturi si indrumari preluate din Sfanta Evanghelie, pe care ar trebui sa incercam cu totii sa le traim, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Traducandu-le una cate una mi-am dat seama ca le incalc aproape pe fiecare daca nu zilnic, atunci cel putin saptamanal :(.
Imi amintesc de o "semnatura" intalnita pe un forum - ceva de genul "e usor sa fii bun". Oare?
- Foloseste intotdeauna cuvinte frumoase, chiar si atunci cand nu te simti bine.
- Fii intodeauna bland si voios, chiar daca cineva s-a comportat urat cu tine.Trebuie sa-i ierti imediat in inima ta pe ceilalti inainte ca ei sa-si ceara iertare.
- Fii intotdeauna entuziasmat si cauta oportunitati sa apreciezi caracterul altora.
- Multumeste-i intotdeauna lui Dumnezeu si fi recunoscator Lui si celorlalti pentru modul in care te-au ajutat in viata.
- Foloseste intotdeauna bunele maniere si fii respectuos fata de ceilalti, si de bunurile lor.
- Fa intotdeauna ceea ce este corect, chiar daca altii nu fac asa, sau chiar daca nu te vede nimeni.
- Multumeste-I lui Dumnezeu pentru modul in care te-a creat, pentru tot ceea ce ti-a daruit si pentru toate imprejurarile vietii tale (Romani 8:28)
- Nu ii ridiculiza sau demoraliza pe altii. Dezvolta compasiunea si roaga-te pentru altii.
- Niciodata nu te certa, nu te plange sau nu invinovati. Recunoaste repede cand ai gresit si cere-ti iertare (chiar daca tu ai doar 10% din vina). Nu astepta pana vei fi prins. Fii sigur ca pacatele tale vor fi descoperite. Cine isi ascunde pacatul nu va prospera, dar cine isi marturiseste pacatul si il paraseste va fi miluit.
- Fa-ti un prieten apropiat cu care sa te rogi si caruia sa ii impartasesti zilnic ceea ce ai pe inima si care sa te ajute sa-ti mentii directia. Puterea pacatului sta in pastrarea lui in secret.
- Fii grijuliu si cauta cai de a-i ajuta pe altii cu inima deschisa si nu cu gandul la castigul propriu.
- Pastreaza-ti gandurile curate.(Filipeni 4:8, Romani 13:14).
- Intotdeauna vorbeste-i de bine pe altii. Nu barfi!
- Nu ridica niciodata mana asupra cuiva.
- Nu lovi niciodata cu piciorul.
- Nu arunca cu obiecte.
- Nu tipa.
- Nu te incrunta niciodata.
- Foloseste doar cate o jucarie/ o activitate pe rand. Imparte cu ceilalti!
- Fa tot ce poti ca sa pastrezi in jur ordinea, curatenia si organizarea.
- Nu te duce niciodata la culcare suparat sau vinovat.
- Pune-L pe Dumnezeu pe primul loc, pe ceilalti pe al doilea, si pe tine pe ultimul.
Irina
resurse :http://www.duggarfamily.com/
Abonați-vă la:
Postări (Atom)